Mitt första aktieköp

Mitt första aktieköp var väl ungefär som att ta ett kliv ut i rymden naken, det blir fort kallt!
Jag hade läst lite om aktier och var king of the hill. I slutet på 2011 öppnade jag en depå på internetbanken utan att läsa det finstilta, jag laddade pistolerna med 10.000 kronor, och sköt!
Det blev 250 stycken NOKIA aktier.

Köpet byggde inte på någon djupare analys av företaget, resonemanget då var närmare; Nokia grundades i Finland i slutet på 1800-talet, just nu ser det kanske inte så ljust ut, (har inte sett en enda Nokiatelefon sedan smartphonen tog över marknaden), men finnarna är sega, dom kommer igen!


I början på år 2000 nådde Nokia-aktien 65 euro innan den började rasa, mitt inköpspris landade på 4,58, det kunde väl inte vara annat än ett fynd? -tänkte jag.
Dagen efter inköpet gick det nedåt igen och sommaren 2012 hade min första aktiedepå rasat med över 80%, det var kallt, precis som i finland.

Idag ligger Nokia och gnisslar fram och tillbaka runt 3 euro, jag har inte sålt aktierna, nu när vi snart har ridit ut stormen kan vi lika gärna fortsätta.
Så var det första gången, jag antar att alla begår vi misstag i början och vore det inte så skulle vi aldrig lära oss någonting nytt.

Inför framtida aktieinköp hoppas jag ha lite mer substans i analysen innan jag trycker på knappen, men vem vet, om 30 år kanske det visar sej att Nokia var ett riktigt bra köp i alla fall!

Kommentarer