Bokföring av sparkapital IV och gott nytt år.Slutet närmar sej på år 2013, ett för mej väldigt intressant år. 
Det har varit fullt med nya upplevelser och lärdomar, det tackar vi för.
Då ska vi se hur det gått med sparandet och investeringarna...

Först av allt skjuter vi upp en raket för att jag klarat mitt mål inför nyåret, spargrisen har just passerat 250.000 kronor och jag är nu 1/4 miljonär, grattis!!!

Under året har det köpts aktier i olika bolag för 5000 sek per månad och det är en aktiebudget som jag ska försöka hålla även under 2014, men med risk för nedskärningar då jag tillfälligt gått ned i lön och samtidigt lägger pengar på det egna företagandet.

Årets guldstjärna går inte oväntat till Nokia som just nu ligger +25,2%, tack till Nokia för en rejäl skjuts i portföljen.

Industrivärden är just nu + 3,76% och kostar idag 122,30 kronor styck.

Mina Skanska stänger året med + 8,18% och köptes idag för 131,40 kronor.

Ratos är det enda minuset i portföljen som tappat 9,71% sedan inköp, bra med billigare aktier.

Coca-cola är i stort sett oförändrat och köptes idag för 41,09 dollar.

Avanza Zero har utvecklats ganska bra och ligger +9,74%, Spiltans investmentbolagfond har skrapat ihop +16,39% och räntefonden +1,03%.

Totalt har det kommit in 84000 kronor på mina konton i form av sparande och det totala sparkapitalet i form av aktier, ränta och fonder summerar nu 250759 kronor och har ökat med 102016,72 kronor sedan samma datum i december förra året, mycket bra jobbat!!!

Jag sänder iväg en ljuslykta och säger god natt, jag är mycket tacksam för året som gått. Tack alla trevliga människor i Valencia, det var kul att lära känna er, tack Aita och Dr.Larrinaga för ännu ett år av vänskap, tack till havet för alla fina vågor jag fått surfa, tack för att jag vågat ta steget och göra något eget, tack för att jag är frisk och lever gott och tack till dej Pequeña, du är pelaren i min utveckling!!! Jag ser nu fram emot ett bra 2014 som har med sej minst 365 nya möjligheter... 

Ha det gött där ute, gott nytt år från en liten ö full av palmer och vulkaner.Kommentarer