Jag köper Ratos och kollar på InditexHalvlek 2014, ny månad, nytt lönekuvert och nytt aktieinköp!
Valet landade på Ratos åter igen, priset har gått ner cirka 5 sek sedan mitt senaste köp och jag tyckte det var ett bra tillfälle att fylla på.

Det blev 46 stycken aktier á 62,80 kronor och direktavkastningen ligger på 4,7%, standard.
Nu delar Ratos och Nokia första plats i portföljen om antal aktier och jag tycker portföljen har vuxit till sig lite (med mina småsparar-mått).

Annars följer jag utvecklingen i Inditex, Amancio Ortega och hans spanska motsvarighet och största konkurrent till H&M. 
Inditex har under i stort sett hela krisen i Spanien legat kring 100 euro/aktie (113 euro i skrivande stund) men kommer nu under Juli månad att genomföra en 1:5 split och det sägs att det nya priset kommer att cirkulera kring 22,40 euro/aktie efter split. 
Jag tycker att Inditex är ett mycket intressant bolag där jag för den delen handlar i stort sett alla mina kläder.
Amancio Ortega, världens rikaste man 2012 grundade klädkedjan Zara från start och har hela sitt liv ägnat sej åt sitt imperium Inditex som driver klädkedjorna Zara, Massimo Dutti, Stardivarius, Pull&Bear, Bershka, Oysho, Zara Home och Uterqüe.
Dottern Marta Ortega Pérez är utsedd till tronföljare för imperiet då Amancio själv börjar pusha 80. 
Otrolig stora här i Spanien och har cirka 6400 butiker runt om i världen, den senaste är en megabutik i centrala Hong-Kong.

För mig är denna kedja mer intressant än H&M, även om jag ofta vill tycka att man ska satsa svenskt. Men det hindrar ju inte att man i framtiden har båda bolagen i portföljen.
Själv handlar jag hellre på Inditex butiker än H&M, först på grund av kvalitén men även utbudet och designen vinner.
Jag handlar faktiskt inte så mycket på H&M, några shorts och t-shirtar så här på sommaren, men vad det gäller finare kläder så tycker jag inte dom har något att komma med, jag har inte hittills hittat en enda skjorta jag skulle ta på mig från H&M.

Oj, vilken sågning det blev till slut. Det var inte meningen med inlägget, H&M är naturligtvis ett fantastiskt svenskt företag som jag gärna vill ha i portföljen, men jag väljer Inditex som kund istället.

Hur som haver, spliten i Inditex tillåter småkillar som jag att köpa in sej i bolaget och jag funderar på ett lite större köp till slutet av nästa månad, från och med 28:e Juli ska aktien cirkulera med ny prislapp enligt nyheterna här.
Nu ska jag försöka sätta mig in i siffrorna omkring detta imperium.

Under tiden ser min lilla portfölj ut så här:

Nokia
250 st
Ratos
250 st

Industrivärden
173 st
Skanska
120 st
Coca-Cola
77 st

Priset ligger idag på 92535,80 kronor och vi närmar oss 100.000-strecket med stormsteg, vilket pepp!!!!

Fem dagar kvar till semestern och det vankas kaffe och bullar i den svenska skärgården tillsammans med familjen, underbart!!!


Kommentarer