Jag säljer Avanza Zero och köper Ratos inför årsrapporten.Nu har jag allt varit lite olydig, Mars månads aktieköp flyttades fram lite då Ratos imorgon kommer med årsrapport och jag ville passa på att inhandla lite fler aktier i fall kursen sticker iväg.
Jag sålde mina andelar i Avanza Zero som förresten gått riktigt bra, det blev några extra tusenlappar att handla för. Anledningen till detta är att jag bara ser fondsparandet som en tillfällig parkering för aktiepengar och nu kom dom pengarna till nytta.
Det blev 62 stycken Ratos B för 57,50 sek stycket, mitt GAV i Ratos ligger med detta strax under 59 kronor. 
Aktien har brummat på bra sista tiden, i min portfölj har den gått från - 25% till - 2% på bara några veckor, vi får se vad som händer framöver. 

Vad det gäller börsen i allmänhet så blir man lätt taggad då portföljen är upp 30% sedan köp och nästan 16 % bara i år.
Nu har ju jag en så liten "förmögenhet" att det handlar om relativt lite pengar och egentligen så är ju mitt mål att bygga upp utdelningar, men jag ska inte neka till att det är otroligt spännande att se hur börsen jobbar när det är fest bland investerarna. Tänk den dagen jag har ett par miljoner i väskan och börsen stiger med 30%, ett hissnande scenario kan jag lova. 

Med fortsatt flitigt sparande och ett rejält uppsving på börsen ser portföljen ut så här: 

Ratos 
462 st
Industrivärden
312 st

Skanska
265 st
Nokia
261 st
Sandvik
113 st

Total vikt i väskan hamnar idag på 137.000 kronor, det är 14.000 kronor upp sedan 31:a januari då jag sist handlade, helt galet! 
Grattis portföljen och bra jobbat!
Det firar vi med en kall nere på stranden, havet är stort och argt i dagarna så surfingen får vänta. 

Hej! 


Kommentarer

 1. Vad får dig att tror att man levererar en över förväntad rapport? Själv avvaktar jag helt ratos för tillfället alternativt att priset går ner.

  Mvh

  SvaraRadera
 2. Hejsan!
  Jag tror absolut ingenting om vare sig rapporten eller börsen i allmänhet. Jag handlar Ratos med jämna mellanrum och då helst så billigt som möjligt. Skulle kursen gå upp på morgondagens rapport så har jag passat på att knipa några stycken till ett lägre pris, går kursen ner så är det bara till min fördel då jag nästa månad kan handla ännu billigare.
  Mitt mål med Ratos är att bygga utdelning och jag köper inte i hopp om någon kursraket.
  Att avvakta är också helt korrekt, huvudsaken att man är sover gott om natten!

  Ha det gött!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar