Stilla havet, Handelsbanken och pengamaskinenGrattis till oss! 

Nu är det ganska precis två månader sedan jag skrev något sist, det har varit en fantastisk start på året, fullt upp!
Först har både jag och bloggen firat födelsedag, jag blev ett år äldre och bloggen blev 3 år i Februari. Det firades i år med lite extra inköp av aktier:)

Surf i stilla havet!

En fantastisk resa med surfbrädan i centralamerika blev en mycket fin födelsedagspresent till mig själv, en av livets bättre investeringar är att resa. Om man dessutom surfar så är man redan miljonär;)

Två extra löner €

Efter en längre tids tvist mellan fack och företag kommer två extra månadslöner betalas ut under första kvartalet, en har redan landat på kontot och nästa beräknas komma in med Aprillönen, det passar bra för att fylla upp madrasskontot lite.

SHB till tusen!

Jag har som sagt lagt en del extra pengar på aktier under de första kvartalet och alla slantar hamnade hos Svenska Handelsbanken och deras A-aktie.
Jag har nu inför vårens utdelning totalt 1000 aktier i SHB, största delen (85%) ligger i A-aktien som följd av det lägre inköpspriset. 
Jag kommer i nuläget inte att lägga några nya pengar i SHB utan endast återinvestera utdelningarna. Skulle priset falla ordentligt så kommer jag naturligtvis att passa på, men i första hand kommer jag nu att sikta på att bygga upp andra bolag i portföljen. 
Min direktavkastning på SHB ligger i dagsläget på 5,2% och vi välkomnar naturligtvis den höjda utdelningen. 

Portföljen

Jag köpte mina första SHB aktier i Maj månad 2015, inte ett år sedan, nu har banken tagit över förstaplatsen. Idag ser portföljen ut så här:


SHB
1000 st
Ratos
500 st

Industrivärden
327 st
Nokia
266 st
Skanska
179 st
Sandvik
150 st

Idag kostar min lilla portfölj 247800 kronor, det är ett uppsving med hela 106800 senaste året, det har verkligen accelererat då den siffran vid samma tidpunkt 2015 låg på 63000.

Pengamaskinen

Det puttrar på bra i grytan tycker jag.
Min lilla "dra mig tillbaka-maskin" jobbar på bara bra och med justering av utdelningarna 2016 där en del bolag ökat och andra sänkt, ger den mig nu 9887,08 kronor i total nettoutdelning per år. 
Detta ger mig en ökad månadslön med 824 kronor och motsvarar 4,1% av mitt årliga utdelningsmål. 
Nu är snart utdelningssäsongen här och det är alltid trevligt, som vanligt kommer dessa slantar aldrig se dagens ljus utan går direkt in på börsen igen utan att passera GÅ! 

God kväll!  

Kommentarer