Skatteåterbäring blir aktier


Ingen restskatt, men inte heller några mängder i återbäring, jag har taxat ganska precis mitt i prick i år. Det blev 674 kronor tillbaka från skattmasen och dessa slantar blev naturligtvis snabbt omvandlade till aktier. 
Jag valde att köpa 7 stycken Latour för 98,70 kronor. Portföljen ligger fortfarande och hovrar kring 420.000 kronor men jag surar inte för det. Antalet aktier stiger i fin takt, snart är det dags för löning igen och den 20:e Juni landar sommarbonusen. Uppdaterade portföljen hittar du här! 

Trevlig sommar alla börshajar! 


Kommentarer

 1. Funderat på att utveckla dina formler lite grann så de blir mer rättvisande för din portfölj? Exempelvis din YoC blir ju fel då du inte har lika stor andel i varje värdepapper. Säg till om du vill ha input för hur du viktar om det dynamiskt för din portfölj på ett enkelt sätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjenare!
   Det har du helt rätt i. Där ser du hur långt min matematiska kännedom sträcker sig.
   Tar gärna emot info, tack:)

   Radera
  2. Alltid roligt att kunna hjälpa till!

   Till att börja med, lägg till en formel i cell N21: =sum(N2:N20).

   Därefter, för cell J21: =(J2*N2 + J3*N3 + J4*N4...)/N21

   På samma sätt kan du lägga till Portföljens direktavkastning i cell D21

   Radera
  3. Ska uppdatera excelbladet snarast möjligt! Stort tack!!!

   Radera
 2. Att investera sin ev. skatteåterbäring i aktier är nog det bästa man kan göra. Nästa år får du ju utdelning på investerat capital och året efter utdelning på udelningen. Jag tror allt för manga människor bränner sin återbäring direkt på någon resa eller annat. Tänk om de bara sparat i några få år istället, då hade de kunnat åka gratis resten av livet i stort sett.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjenare!
   Håller med till fullo. Det är ju pengar som "man inte räknar med" i alla fall så de kan lika gärna göra nytta på börsen. Många bäckar små... :)
   Tack för besöket!

   /K

   Radera

Skicka en kommentar