Kort uppdatering Revolut

Making money...

Tack vare en anonym kommentar på mitt inlägg om Revolut så fick jag nys om en viktig detalj om min nya favorit-bankapp. (Tack för kommentaren anonym.)
När man växlar mellan olika valutor i Revolut-appen så använder de den aktuella interbankkursen, enligt dem själva är det den kurs som banker använder när de byter valuta sinsemellan. Jag antar att även här förekommer någon slags vinst för Revolut, dumma är dom nog inte, men jag kan med säkerhet säga att de ger den absolut bästa växelkursen på marknaden som jag hittat hittills. 

Till nyheten, eftersom Forex är stängt under helgen så skyddar sig Revolut från eventuella förluster genom att lägga till en så kallad "markup" på växelkursen för de växeltransaktioner som görs under lördag och söndag. 
För GBP, USD & EUR läggs det till 0,5%, för resten av valutor 1%, förutom så kallade illikvida valutor så som ryska rubel och Thai bath där de lägger till 1,5%. 


Inget större problem som jag ser det då man enkelt kan undvika denna markup genom att växla pengar från måndag till fredag;) En annan bra grej med appen är deras nya funktion Vault som automatiskt avrundar och sparar alla lösa ören i ett fiktivt bankvalv. 
Låt oss säga att vi köper en svindyr kaffe på Starbucks för 2,70 euro, automatiskt avrundar vault till närmaste hela tal och lägger 30 cent i valvet. Denna process går dessutom att boosta genom att multiplicera den avrundade summan med 2,3,4,5 eller 10 gånger. 
Det handlar om ören, men jag använder mitt kort till i stort sett allt jag handlar och summan i bankvalvet blir större och större samtidigt som jag inte ens märker av att de dras. 
Precis som de små och onödiga avgifterna gör stora skillnader för plånboken gör dessa ören nytta när de samlas på hög. 
Jag tycker det är ett smart och finurligt sätt att spara lite extra. Underskatta inte kraften av ett öre;) 

God natt alla börshajar!

Kommentarer