Mål


Mitt mål med aktieinvestering är att i framtiden kunna leva på att jobba halvtid och täcka mina fasta kostnader med hjälp av utdelningar. På så sätt kan jag tillbringa mer ledig tid med familj och vänner och framför allt, resa och surfa! 

Skulle det komma sig så att jag rent av går och blir helt ekonomiskt oberoende och kan förtidspensionera mig så är det naturligtvis också välkommet, men jag nöjer mig gott med att arbeta och leva lyxliv som deltidspensionär under solen 50/50. 
Jag sparar inte för att bli rik utan för att bli fri:)

Även om bloggen i första hand är tänkt som en dagbok där jag kan följa mina fram & baksteg mot den ekonomiska friheten så hoppas jag samtidigt att den kan motivera andra att komma in på samma väg. Jag var en gång en hopplös slösare, nu är jag en hoppfull sparare. 

Under 2018 och våren 2019 har jag som tillfälligt delmål att spara ihop till kontantinsatsen för att köpa en lägenhet och kommer därför ta en tillfällig paus i aktiehandeln. Portföljen kommer naturligtvis att behållas under tiden och alla utdelningar återinvesteras i nya aktier, precis som vanligt. 

Surf´s up! 

Kommentarer