Om KPKKoll på kontot är en före detta ekonomisk katastrof som en dag bestämde sig för att bli miljonär. 
Jag är uppväxt i en mycket vänsterpräglad familj där det aldrig pratades om pengar, huvudsakligen för att det aldrig fanns några. 

Under hela min uppväxt var jag helt okunnig angående allt som hade med ekonomi att göra, utan någon finansiell uppfostran i varken hemmet eller skolan gav jag mig ut i livet utan att kunna hantera pengar. 

Under mina första år på arbetsmarknaden var ekonomin under godkänt, jag slösar och handlar för mer än vad jag tjänar och lever under de första åren mycket skuldsatt och fullt upptagen med att betala tillbaka mina lån. Ett stort svart hål slukade alla mina pengar. Spara och investera var ord som inte fanns i vokabulären

Efter några år på jobbet var jag uttråkad och bestämde mig för att byta bana. Det vanliga är att man utbildar sig till ett nytt yrke eller söker ett nytt jobb, jag flyttade utomlands. 
Jag sade upp jobb och lägenhet, packade in hela mitt liv i banankartonger och stuvade in dom i min pappas garage. Jag köpte en enkel flygbiljett till en solig turistort och började om i ett nytt och främmande land. 

Idag är jag bosatt på heltid utomlands på sydligare breddgrader och surfar varma vågor under solen. Jag är skuldfri, sparar minst 50% av min inkomst varje månad, investerar i aktier och fonder och jobbar målmedvetet mot min första miljon kronor. 

Kommentarer

 1. Hej.
  Jag ser att vi har många likheter i våra liv :-) Det är också skönt att vi kom in på rätt spår bägge två och nu kan se fram mot en ljusare framtid. Trevlig sida du fått till även om jag personligen är alergisk mot reklam eftersom det inte ger mig något mervärde som besökare.
  Surf har jag aldrig provat på men det ser verkligen coolt ut när folk kommer flygande på vågorna. Du verkar redan nu ha ett ganska bra liv och jag skulle själv kunna tänka mig att bo 3-6månader utomlands på vinterhalvåret men jag hade saknat mina barn o banrbarn för mycket för att bo heltid där. Har du hållit dig till Europa eller du är längre iväg?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Procentpanik.
   Kul att se dig här! Jo, jag såg det när jag läste din personliga sida:)
   Det går inte en dag utan att jag tänker på den förändring jag genomgått, kul att det finns fler som har lyckats byta spår och fått ett bättre liv.
   Surf är förbannat roligt, du borde prova om du får chansen någongång. Jag saknar också min familj hemma i Sverige ska du veta, men jag försöker åka hem på semester ofta.
   Jag bor så långt söderut man kan komma utan att hamna utanför Europa:)
   Tack för besöket och kommentar.

   /K

   Radera

Skicka en kommentar