RevolutSidan innehåller annonslänkar till Revolut  

Visste du att du betalar dolda avgifter i form av ofördelaktig växelkurs när du betalar med ditt vanliga bankkort i utlandet? Låt oss säga att du är på semester i Spanien (euro) och betalar med ditt vanliga bankkort. När den summan sedan dras från ditt konto i Sverige så växlas dessa pengar från EUR till SEK till en växelkurs som har spread, det vill säga att banken tjänar pengar på att utföra denna valutaväxel även om det inte tas ut någon specifik avgift för det. Pengar som du skulle kunna spara. 


Detta slipper man med Revolut-kortet. Här växlas all valuta till marknadens absolut bästa växelkurs, deras så kallade "interbank exchange rate". Det är den växelkurs som banker använder när de växlar pengar sinsemellan. Här finns det pengar att spara, huvudsakligen inom dessa områden:

- Köp utomlands. All handel med detta kort i ett land med en annan valuta än svenska kronor växlas automatiskt till marknadens bästa kurs. Betala med kortet på utlandssemestern och spara pengar. 

Ta ut kontanter utomlands. Förutom växelkursen så tar de flesta bankomater ut en saftig engångsavgift när man tar ut pengar i utlandet. På de vanligaste semesterorterna ligger denna avgift på mellan 2 - 4 euro, (20 - 40) per uttag. Med Revolut-kortet kan man slippa denna avgift och ta ut kontanter upp till motsvarande 200 euro per månad i bankomat utomlands. 

- Internethandel. Mycket handel på nätet sker i annan valuta och växlas på samma sätt som ett utlandsköp. Spara pengar genom att betala med Revolut. 

- Växla och skicka pengar till ett annat land. Tänk dig att din kusin bor i London och du vill skicka pengar till honom. Gör man det via en traditionell bank så kommer du förlora pengar både på valutaväxlingen från SEK till GBP och eventuella extra avgifter för internationell överföring. Med Revolut så växlar du dina pengar till GBP direkt i appen och gör sedan en överföring till utlandet. Eftersom valutan du skickar är den samma som mottagarens kan ingen valutaväxling utföras av den mottagande banken. 


Själv reser jag väldigt mycket, både i jobbet och på fritiden. Det här är utan tvekan det bästa kortet på marknaden hittills för oss som reser mycket och behöver ta ut kontanter eller betala med kort i olika länder. Jag är glad användare av Revolut sedan 2017 och än så länge har jag inte hittat något bättre alternativ på marknaden.

Hur fungerar Revolut? Revolut är ett så kallat betalkort, det vill säga att man laddar kortet med pengar från sitt vanliga bankkort, detta tar bara några sekunder. Ingen avgift tas ut och pengarna finns tillgängliga på kortet på en gång, inga dolda avgifter. Vill man växla pengar till en annan valuta så gör man det direkt i appen i telefonen. I och med att det är ett betalkort så innebär detta att kortet är väldigt säkert. Skulle kortet hamna i fel händer eller klonas så kan endast den summa pengar som finns på kortet försvinna. I appen kan man dessutom väldigt enkelt aktivera eller stänga av utlandsköp med ett knapptryck. 

För den som vill vara ännu mer på den säkra sidan kan man på bara några sekunder skapa ett virtuellt engångskort i appen som man kan betala med, tips för den som betalar online och inte vill riskera att kortnumret registreras olagligt någonstans.

Revolut fungerar naturligtvis både i ApplePay och GooglePay. Registrera kortet i mobilen och blippa på affären.   

En annan tjänst som är tillgänglig i appen är Vault. Det är en automatisk sparbössa som rundar av och sparar alla ören som blir över vid ett köp. Denna avrundning går att "boosta" från 2 upp till 10 gånger och utan att man tänker på det så fylls denna virtuella sparbössa upp med slantar. 

För den som är inne på att handla med kryptovalutor (bitcoin, etherum, etc) kan man göra det i appen. Bland annat är en av nyheterna att det går att köpa Ripple (XRP) som hittills varit svårt att handla med. 


Vill du komma igång klickar du på länken (affiliate) och fyller i ditt telefonnummer. Efter det får du en länk för nedladdning via sms. Ladda ner appen, skapa ditt konto och verifiera din identitet genom att ta ett foto av ditt ID-kort, körkort eller pass direkt i appen. Detta valideras på några sekunder av banken. Därefter registrerar man ett bankkonto eller ett annat bankkort som man använder för att ladda kontot i appen. Fyll på ditt konto med 100 kr (du får 100 kr på kontot, inga dolda avgifter tas ut). När kontot är laddat kan du beställa hem kortet helt gratis utan leveransavgift. 

Här kommer mina främsta anledningar till att använda Revolut: 

1: Marknadens bästa växelkurs för valuta. ✅

2: Gratis uttag i bankomat upp till 200 pund/euro per månad jorden runt. ✅

3: Gratis banköverföringar mellan länder till marknadens bästa växelkurs. ✅

4: Användarenkel app där man kan växla mellan olika valutor på sekunder. ✅

5:
 Ingen årsavgift eller underhållsavgift för kortet. ✅

Det är dags att sluta betala onödiga avgifter, häng med i Revolut-communityn och spara slantar. Det finns ingen hake, kortet är gratis, alltid. Inga dolda avgifter. 

Här hittar du fler inlägg och uppdateringar om Revolut. 

Ha en bra dag alla börshajar! 

Kommentarer