Extrainkomster


Den här sidan är under ständig uppbyggnad och innehåller tips på olika side-hustles och tricks som jag använder mig av för att tjäna extra pengar online. Många bäckar små. Den här sidan innehåller affiliatelänkar. 

1: Betalda undersökningar. I stället för att sitta och scrolla när jag har dötid över, till exempel på bussen, i väntrummet eller på tåget, så passar jag på att ta hem lite extra pengar med betalda undersökningar i mobilen. Appen Attapoll som du kan ladda ner här har undersökningar på svenska och betalar ut pengar i svenska kronor. Inte presentkort, cash! Pengarna kan sedan betalas ut till Paypal eller Revolut. Mitt inlägg om AttaPoll finner du här.

2: Cashback. Precis som det låter så handlar det om att få pengar tillbaka när man handlar. Återbäring, fast i cash direkt in på kontot. Det fungerar så att man går in på en cashback-sida, klickar sig vidare till någon av de butiker som finns registrerade och om man handlar något så får man en viss procent av köpesumman tillbaka.

Mybonus är en cashback-sida med över 700 butiker registrerade, när jag ska köpa någonting online så går jag in på denna sida och ser efter om den affär jag vill handla ifrån finns med i stället för att gå direkt till affärens egna hemsida, på så vis får jag pengar tillbaka på något som jag ändå redan skulle köpa.

Att registrera sig på cashback-sidor är gratis, om du skapar ett konto på Mybonus med min länk så får du 50 kronor i välkomstpresent på ditt konto, gratis pengar:) När du registrerat dig kan du också dela din personliga länk med andra du känner och då får dom också samma summa på sitt konto. Dessutom får man 10% av den totala återbäringen som ens Bonus Buddy gör under ett år.

3
: Google Adsense reklam. Har du en blogg eller hemsida så kan du registrera den hos Google Adsense och få betalt för att visa bildannonser. Med Adsense får du pengar både för visningar och klick, så kallad pay per click. Du kan själv bestämma var på sida reklamen skall visas eller använda dig av auto-reklam som Google placerar där dom tycker att det passar bäst. 

4: Affiliatelänkar. Affiliatemarknadsföring, eller affiliatelänkar, är kort och gott ett samarbete mellan en hemsida eller blogg och en annonsör av en produkt inom e-handeln. Det går ut på att leda trafik av besökare från en hemsida till de annonserande företagen och om denna förmedling sedan leder till en försäljning så betalar annonsören ut provision till sin affiliate. Här kan du läsa mer om detta. 

Börja med att registrera din blogg eller hemsida hos någon av de olika plattformerna för affiliatemarketing: 

Varje plattform jobbar med olika företag och man ansöker om ett samarbete med de företag som man tycker är intressanta och efter godkänd ansökan (helt gratis) så kan man lägga upp bildannonser och länkar för att rekommendera deras produkter och tjänster och få provision tillbaka. 

5: Sälja saker på nätet. Jag säljer huvudsaken egna saker som dyker upp när jag städar ur förråd eller får ett ryck att rensa kläder i någon garderob. Dessa saker säljer jag på Tradera eller Blocket och pengarna går alltid direkt in i aktieportföljen. Ett fantastiskt sätt att hålla ned på prylar och samtidigt återvinna pengar som ligger arbetslösa i hemmet. En annan modell av detta är att "flippa" saker på Tradera, det vill säga att man köper något på loppis, via Facebook Marketplace eller liknande och sedan säljer det vidare till ett dyrare pris. Detta är inget jag själv gett mig på men vill du lära dig mer om hur man flippar saker på nätet så vet Gary hur det går till.

To be continued...  

Kommentarer

  1. Får man tipsa om värsta bästa nya tjänsten, om man gillar att sälja på loppisar etc och vill tjäna lite extra slantar? I s f vill jag tipsa om Loppla.se
    Vill du köpa upp ett helt parti med begagnade prylar till ett bra pris? På Loppla.se hittar du auktioner på alltifrån ett par lådor till hela förråd fulla med prylar.
    Loppla är verkligen perfekt för t ex alla som älskar loppisar och att fynda! Kanske vill du tjäna lite extra slantar genom att sälja vidare sakerna styckevis på loppisar etc? Eller kanske har du ett helt nytt hem att fylla? Oavsett vad: mycket välkommen att testa Loppla!😊

    SvaraRadera

Skicka en kommentar