Google spreadsheets. Part IVem gillar inte att nörda ned sig i excelblad och diagram? När det kommer till aktieportföljen och dess utdelningar är det något jag gärna sitter och pillar med. 
Jag har uppdaterat bloggen genom att ta bort de två sidor som innehöll portföljandelar och utdelningar. Dessa har ersatts med en ny flik som redovisar aktieportföljen och dess utdelningar samtidigt som den även innehåller lite extra nörd-data; månadslön, timlön och ackumulerad utdelning med mera. 

Förut använde jag mitt vanliga excel i laptopen som då endast kunde nås från just den datorn och dessutom var jag tvungen att fylla i alla uppgifter för hand. 
Genom ett inlägg av Lundaluppen från 2013 fick jag upp ögonen för Google Drive och excelbladet Google spreadsheets som fungerar minst lika bra och dessutom kan nås från vilken enhet som helst. 

Den enligt mig absolut bästa funktionen är att man kan länka till Google finance och få automatisk uppdatering av aktiekurserna, där sparar man mycket jobb. 

Exempel: 

Vill man ha aktiekursen för Handelsbankens A-aktie så skriver man: 

 =GoogleFinance("STO:SHB-A")

STO står här för Stockholmsbörsen och SHB-A för Handelsbanken. Vill man ta reda på kortnamnet eller "ticker" för ett bolag så hittar man det enkelt under aktiedata för en aktie på till exempel Avanzas hemsida.Handelsbanken: =GoogleFinance("STO:SHB-A") =GoogleFinance("STO:SHB-B")

Industrivärden: =GoogleFinance("STO:INDU-C")

Ratos: =GoogleFinance("STO:RATO-B")

Skanska: =GoogleFinance("STO:SKA-B")

Sandvik: =GoogleFinance("STO:SAND")

SEB: =GoogleFinance("STO:SEB-A")

Latour: =GoogleFinance("STO:LATO-B")

Googlar man på Google finance så verkar den sidan har tagits bort, men aktieuppdateringen fungerar utmärkt.

Tack Google för det verktyget och tack Lundaluppen för tipset! 

Kommentarer

 1. Kul att gamla inlägg kommer till användning, använder det varje dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pinsamt att erkänna, men innan detta satt jag och knappade in aktiekurserna för hand efter varje köp, vilken uppgradering!
   Tack för besöket och kommentar:)

   Radera
  2. Älskar att det finns vänliga själar som försöker hjälpa mig här, ändå har jag inte fått det att funka ordentligt.

   Skanska, Ratos etc lirar för mig enligt ovan, men när jag försöker med Kambi går det inte alls? Hur skriver in Kambi? :(

   Radera
  3. Kambi ligger på First North och det är därför det inte fungerar för dig. Vad jag vet går det bara att få aktiekurser från stockholmsbörsen. Det är flera som har frågat och jag själv skrev en annons på bloggen för ett tag sedan angående temat utan framgång: http://kollpakontot.blogspot.com/2018/08/sokes.html

   Får du det att fungera så får du väldigt gärna dela med dig;)

   Tack för kommentaren

   /K

   Radera

Skicka en kommentar