Affiliate & reklam


På den här bloggen använder jag mig av reklam och annonslänkar som kan ge monetär ersättning till bloggen. Detta i form av de bildannonser du ser och så kallade affiliatelänkar. Affiliatelänkar (märkta med ordet "reklamlänk eller affiliate") betyder att om du som läsare klickar på någon av dessa länkar så kommer du att föras vidare till respektive företags hemsida. Skulle du sedan välja att köpa någon betald produkt eller service från företagets sortiment så kan jag få provision eller någon annan tjänst i utbyte. 

Detta sker naturligtvis utan någon extra kostnad för dig som klickar på annonsen. Jag tycker om att länka till företag och produkter som jag själv använder, till exempel länkar jag ofta till banktjänsterna Revolut och Avanza som jag är flitig användare av. Mina inlägg styrs aldrig av dessa samarbeten utan används om de är relevanta i sammanhanget. 

Vad det gäller bildannonserna från Google AdSense så är dessa automatiserad reklam. Jag kan bestämma över vilka kategorier av annonser som får visas på bloggen men inte alla specifika produkter.

Har du några synpunkter eller frågor om affiliate & reklam så är du välkommen att kommentera nedan eller skicka ett mail.

Kommentarer