Söndagsläsning - Aktiestinsen


Jag är nog inte den ende som fashinerats av Lennart ”aktiestinsen” Israelssons äventyr på börsen.

Det är nu tredje eller fjärde gången jag läser denna bok om arbetargrabben från Småland som med några månadslöner köpte sina första aktier 1946, en investering som med tiden skulle förvandlas till en portfölj värd hela 140 miljoner år 2007.

Det är lätt att dras med i hans historia genom tiden, om förändringarna i det svenska samhället, om börsmarknaden och skillnaderna mellan arbetarklassen och de på den tiden så kallade ”aktiesvindlarna”.


Själv gillar jag boken speciellt eftersom jag hela tiden, sedan jag fick upp ögonen för aktier och investeringar, alltid haft klart för mej att aktier är något jag vill hålla på med livet ut, och då passar Lennart Israelsson in väldigt bra i biblioteket.
Köp aktier i bra, stabila svenska bolag med hög direktavkastning och återinvestera det som kommer in, sen gör tiden och inflationen jobbet, så blir man miljonär, – säger Lennart.
Riktlinjerna för hans inveteringsstrategi är inte speciellt komplicerade och det känns så här i ovetande stund som att de skulle kunna passa mej ganska bra, långsiktigt byggande, det gillar jag!


Det är så himla enkelt att bli miljonär! – säger Lennart. Ja, vi får väl se hur det blir med den saken, fullt så enkelt är det kanske inte, men det är en underhållande berättelse i alla fall!
Kommentarer