Firar påsk med Warren Buffett.


Det här inlägget innehåller annonslänkar för Bokus

I dessa tider när det blir extra mycket hemmasittande och vi dagligen bombarderas av idel domedagsnyheter så kan det vara gött att zooma ut en stund och hänga med Warren Buffett. Då blir man garanterat på bra humör. Förutom alla böcker som skrivits om Buffett så passar just nu dokumentären "Becoming Warren Buffett" väldigt bra. Precis som Lennart "aktiestinsen" Israelsson så är W.B en bra påminnelse om att tiden är aktieinvesterarens bästa vän. Kriser kommer och går, är det inte det ena så är det det andra, det finns alltid anledningar att vara rädd eller att sälja sina aktier i panik för den som väljer att fokusera på det. 

En annan taktik är att investera i bolag med fin historik av stabilt ledarskap och kassaflöde, behålla aktierna över tid, återinvestera utdelningar och inte sälja rasket varje gång marknaden svajar. Det finns inga garantier för någonting på aktiemarknaden men om man tar rygg på W.B så tror jag i alla fall att man har en god chans att få bra resultat. Filmen är från 2017 och finns på HBO och på Youtube

Förutom filmen så har jag laddat upp här i påsk med alldeles för många böcker, hoppas jag hinner bränna igenom alla. Bland annat P.H.Börjesson's bok "Så här blev Warren Buffett världens rikaste person" som jag nu läser för tredje gången och "The Warren Buffett way" av Robert G. Hagstrom. Mycket läsvärda bägge två. 

Det regnar utanför och världen är lite upp och ned just nu, lika bra att chilla och invänta bättre tider. 

Glad påsk på er alla börshajar. 

Kommentarer