Jag köper IndustrivärdenÅrets första aktiehandel inleds med Industrivärden C och en justerad aktiebudget. Eftersom jag just nu har gått ner i lön tillfälligt och samtidigt investerar pengar i det egna företagandet så har jag halverat årets månadsbudget för aktier och kommer för en tid framåt att handla för 2500 sek i månaden i stället för 5000. 
Det är sådant man får ta, det kommer bättre tider! 

Dagens köp blev således endast 21 stycken Industrivärden C som fortfarande ligger på ungefär samma nivå som vid mina tidigare köp. En liten påfyllning helt sonika.

Efter detta ser min lilla portfölj ut som följer:

 • NOKIA   250 st.
 • INDUSTRIVÄRDEN C   149 st. 
 • RATOS B   118 st.
 • SKANSKA   102 st.
 • COCA-COLA   77 st.
Värdet har nu med sista tidens nedgång hamnat på 67784 sek och jag ser fram emot ännu ett spännande aktie och affärsår.

Trevlig kväll!

2 kommentarer:

 1. Intessant, hur ser du på innehavet i främst Ratos B samt Nokia?
  Det jag har i åtanke är försäljningen av Mobildelen hos nokia samt Ratos nedgång.

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan.
   Nokia var min första aktie och jag hade absolut ingen aning om vad jag gjorde när jag köpte den, resonemanget då var att jag verkligen trodde att Nokia skulle komma tillbaka och det har den ju gjort i viss mån även om den är långt ifrån sina toppnoteringar.
   Jag köper aktier för att behålla och det håller jag stenhårt på och eftersom jag har en så pass lång investeringshorisont vågar jag ta det lugnt och vänta tills den kommer tillbaka. Folk glömmer snabbt och "experternas" nyheter styr mycket, nu säger jag inte att Nokia är en särskilt bra aktie att ha i portföljen, men jag kommer inte att sälja den då jag anser att risken är större att sälja och sedan stå utanför marknaden än risken att Nokia skulle gå under och aktien blir värdelös.
   Vad det gäller Ratos så är det ett av Sveriges största och äldsta investmentbolag, 60 år på börsen och med sina rötter tillbaka på 1800-talet, jag ser inga tecken på att detta skulle vara annat än en svacka?
   Jag kommer att fortsätta att handla Ratos och nedgången är bara bra då jag får handla till ett ganska hyggligt pris;)

   Radera