Coca-Cola, Ratos, Nokia och svensk politik.


Jag har idag sålt av hela mitt innehav i Coca-Cola efter de tankegångar som beskrevs i det förra inlägget. Jag trodde som sagt att det var ett bolag jag skulle behålla för evigt, men samvetet gjorde sitt jobb och jag beslutade att inte vara med längre.

Jag hade 77 stycken aktier i bolaget och dessa såldes av med en liten vinst, det var i och för sig roligt men inte meningen med försäljningen. 
Dock blev det cirka 2000 kronor netto efter skatt och courtage så det är väl bara att tacka och ta emot. 
Pengarna skall sättas i arbete snarast efter likviddagen och det i form av en del Industrivärden och eventuellt något fler bolag. 


Ratos kommer i samband med Inwidos börsnotering att avyttra cirka 74% av aktierna och göra en exitvinst omkring 1.180 miljoner, vi får se hur detta påverkar aktiekursen som just nu letar sig sakta men säkert ned mot att testa 50-strecket igen, kryper den under 50-lappen så blir det definitivt att handla mer:)

Nokia, stjärnan i min portfölj, upp 45% sedan köp och som i år återupptog utdelningen. Idag är aktien upp 2% och närmar sig med stormsteg 7 euro, det tar sig sa pyromanen. 

Avslutar med att uttrycka min besvikelse över att 13% av Sveriges röstande väljer främlingsfientligheten, det tycker jag är mycket trist :(

Ha en god dag. 

2 kommentarer: