Bokföring IIIDet lackar mot jul, höll jag på att säga. Men man kan ju tro att den är på ingång då det redan annonseras och smygpyntas i affärerna. 
Tiden går med andra ord och det är dags att se hur det gått på sparfronten sedan i våras, bokföring av kapitalet är dagens tema.

Jag är en bra bit ifrån nästa milstolpe som ligger på 333.000 kronor men borde väl hinna dit innan årets är slut i alla fall. 
Det har varit en dyr sommar och att flytta är ju tydligen inte heller gratis, det goda med det är att jag från och med nästa månad borde märka av löneförhöjningen:)

Börsen har ju också varit mindre munter på sista tiden, det har gått från att ligga på 17% totalavkastning som bäst i år till 5% nu i dagarna, tillfällig svacka eller en redig utförsbacke? Tja, vi får se, blir det ordentliga reapriser så går jag ut och handlar. Ett av de bolag som jag gärna vill ha i portföljen har gått ned i pris ordentligt, Kinnevik handlas idag cirka 100 kronor billigare än för ett år sedan, fortsätter det kan det bli aktuellt med köp.

En sista utdelning på 144 kronor netto ramlade in på kontot för mina Coca-Cola aktier som jag sålde i förra månaden, tack för idag, slut för idag. 

Jag kan ju inte låta bli att nämna Nokia som idag är upp nästan 4% och totalt 50% sedan köp, klart bäst i teamet hittills och guldstjärna som vanligt. 

Hur har det gått nu då? Inte så bra som väntat, men det kommer bättre tider, totalt sparkapital i ränta, fonder och aktier väger idag 310.000 kronor, en mycket blygsam uppgång sedan i Juni, men det går i alla fall åt rätt håll. 

Vi hoppas på att avsluta året med att uppfylla nästa sparmål, ny bokföring till nyår.

Tack och god natt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar