SkuldfriHome free!!! Vilken vacker dag det varit. Frukost på terassen, löprunda på stranden, fika med bästa kompisen, god lunch, gym på eftermiddagen och surfing i glasklara vågor på kvällskvisten. Kan det bli bättre? Ja, det kan det! 

Idag gjorde jag slut med CSN och betalade av dom sista tusenlapparna jag var skyldig i studielån i en klumpsumma och är nu skuldfri. 
Inget studielån, inget billån, inget huslån, inget privatlån, inte skyldig någon pengar, inget på avbetalning, jag är nu 100% fri från skulder. Vilken känsla, jag har inte varit skuldfri i hela mitt vuxna liv, inte en enda gång, nu är stunden kommen, vilket underbart mål att uppnå!!! 


För en lång tid framöver skall jag nu förbli skuldfri, förhoppningsvis resten av mitt liv. Jag vet inte om detta är möjligt om man vill leva någorlunda normalt i dagens samhälle, men jag skall försöka i alla fall. 


Vill även påpeka att studielån i min mening är ett riktigt privilegium vi har i Sverige och ett absolut befogat låntagande. Utbildning är bland det bästa investeringar man kan göra tycker jag och med studielån har ju de flesta en likvärdig eller i alla fall god chans att skaffa sig en sådan. Tummen upp för svenskt studielån alltså, men nu är det slut mellan oss. Tack för den tid som varit, det var kul nästan hela tiden, men nu är det dags för oss att gå skilda vägar. 


"Den som är satt i skuld är inte fri" sa Göran Persson 1997. Nu är jag fri, fri som fisken i havet. Ingen i hela världen kan nu komma och kräva mig på en enda krona. Jag äger det jag har och har friheten att välja, det tycker jag är lyx!!! 


God avkastning på er allihopa, vi ses bland miljonerna. 
/K 

6 kommentarer:

 1. Underbart! Gör nu allt för att förbli skuldfri! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du Per, det känns fantastiskt! Samhället erbjuder många frestelser, men jag skall göra mitt bästa:)

   Radera
 2. Bra jobbat! Får man fråga vart du bor någonstans? det låter underbart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Frihetsmaskinen!
   Tack! Det var inte helt enkelt, men det är en skön känsla att inte ha några skulder, rekommenderas verkligen. Jag bor utomlands på heltid, i södra Europa;)

   Radera
 3. Jag gjorde exakt samma sak för en timme sedan! Betalade tillbaka 32480kr till CSN. Nu totalt skuldfri med en ok buffert och ett pågående månadsinvesterande på 5000kr/månad. Känns toppen! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grattis Fredrik!!! Att vara skuldfri är en riktigt speciell känsla. Jag har ofta fått höra att det är en dålig investering att betala av CSN eftersom det är så låg ränta, och visst, rent ekonomiskt så är det bättre att sätta in pengarna på börsen än att betala av ett lån med låg ränta. Men känslan att vara fri... den är oslagbar:)
   God avkastning på dig, vi ses bland miljonerna.
   /K

   Radera