Löneförhöjning, extra sommarbonus och myrkrig.Boring! Zzzz...

Greklandskrisen, ungefär lika spännande som att stå i kassan på mataffären. 
Nyheterna påminner mig om när det var myrkrig på TV när man var liten.
Jag lägger aldrig någon energi på att sia om framtiden och speciellt inte om börsen och dess svängningar. Däremot tycker jag det är intressant att beakta folkmassans reaktioner kring denna typ av situationer.
Om Grekland kommer att lämna euron eller inte, ligger inte i mina händer, det enda jag kan kontrollera är mina egna handlingar och jag kommer att göra precis som vanligt. 
Min strategi är att handla aktier för en viss summa varje månad och det kommer jag att göra oavsett vad som händer, idag är det Grekland, imorgon kan det vara invasion av rymdvarelser, mig kvittar det. 
Det enda som kommer att variera i mitt mönster är summan pengar jag handlar för och antalet aktier jag får för en viss summa pengar beroende på om börsen går upp eller ned. 

Hoppas jag på Grexit? Nej, absolut inte, jag har inte kunskaper nog om makroekonomi för att kunna uttala mig om dess eventuella följder men det finns säkert stor risk att de som redan har det svårt ekonomiskt kommer att få det ännu jävligare om de lämnar euron. Vem vet vad som skulle kunna hända, fler länder kanske vill lämna euron och Europa, statskupp, fattiga får lida som vanligt, vad vet jag? Ingenting.

Däremot så har jag fortfarande 2/3 av mitt kapital utanför börsen som jag vill använda den dagen mina favoritbolag hittar ned till ett redan bestämt rätt pris och skulle Grekland eller vilken annan kris för den delen vara det som utlöser en större krasch på börsen så kommer jag naturligtvis att utnyttja situationen och handla för större summor och således få fler aktier till ett billigare pris. 
Utöver det kommer min aktiestrategi att förbli lika tråkig och stabil som vanligt. 


Över till roligare nyheter, för mig i alla fall.
Jag har fått löneförhöjning med 9%, helt ok. 
Det blir några extra tusenlappar i månaden och således mer pengar procentuellt på sparkontot. Vi tackar för det och tycker att saker och ting går åt rätt håll inom den tråkigt nödvändiga lådan som kallas jobb. 
Inte nog med det, samtidigt har vi fått en extra sommarbonus som företaget hållit inne med under en längre facklig förhandling men som nu hittat in på våra lönekonton. Det blev ett extra lönekuvert på cirka 3 månadslöner lagom till morgonkaffet på måndag morgon, där satte man nästan i halsen. 
Med det glada beskedet delas pengarna upp i olika högar till framtida resor, ny surfbräda och naturligtvis aktiepengar som kommer att investeras under morgondagen. 

Så gärna för mig, må paniken spridas och folk sälja sina aktier, jag handlar gärna på rea. 

God natt! 

Kommentarer