Årets sista utdelning

Nu har det klirrat i kassan för sista gången i år. Investors andra utdelning för året landade på kontot och det betalades ut 4 kronor per aktie. Totalt blev det 327 kronor netto som inte ens räckte till en ny aktie i bolaget, men som vanligt ligger det alltid lite courtagepengar och skräpar på kontot och med lite hjälp från lönekontot inhandlades 1 aktie i Investor och några SKF. Precis som bloggrannen myntaren nämner i sitt inlägg så är jag god vän av dessa små och kanske tillsynes meningslösa inköp. Varje liten aktie tar mig ett steg närmare målet. Jag funderar inte speciellt mycket på om jag optimerar min courtageavgift till max när jag handlar, jag väljer i stället att fokusera på att jag lägger ännu en sten på muren. Det kan hända att jag slösat några kronor här och där på courtage, men jag sparar desto mer genom att köpa och behålla i stället för att köpa och sälja hela tiden. En inhandlad aktie är en asset som hjälper min portfölj att växa, till skillnad från ex en svindyr kaffe på Starbucks. Då är det plötsligt ingen som tänker på courtaget;) 

För första gången sedan jag började handla aktier nådde jag inte upp till målet att  överträffa föregående år i utdelningar. Det är dåligt. 2018 droppade det in 18148 kronor i nettoutdelningar och i år nådde vi bara upp till 17940 kronor. Detta på grund av att flera extrautdelningar som landade förra året föll bort i år och att jag på grund av min nya livssituation dragit ned drastiskt på inköpen. Det var tråkigt, men som vanligt inget att hänga upp sig på och det är bara att gneta vidare. Det är nog lika bra att vänja sig vid svängningarna så att man inte blir besviken den dagen man skall leva på utdelningarna;) 

Apropå målsättningar så är ett av målen för i år att ta portföljen över 600 000 kronor. När jag skrev detta vägde portföljen cirka en halv miljon och jag tyckte själv att det lät som ett ganska tufft mål att uppnå. Nu har spelreglerna förändrats under året och jag har som sagt varit väldigt sparsam med inköpen, men ändå nosar vi nu på mållinjen när portföljen nu kostar strax över 580 000 kronor. Det skulle vara underbart att kliva över 600-strecket innan nyår:) 

Ha en god afton alla börshajar! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar