Katching från CastellumUtdelningssäsongen är av stapeln och vi vaknar till härligt solsken och ett glatt "katching" i mobilen från Avanza som meddelar att Castellums första utdelning har landat. Vilket härligt sätt att börja dagen. Dags att starta espressobryggaren och handla lite aktier. 

Utdelningen återinvesterades naturligtvis omgående och räckte till 7 stycken nya aktier i Castellum. Priset landade på 178,60 kronor styck. Sju aktier låter inte mycket för världen, men om vi istället tänker att dessa pengar med en genomsnittlig årlig avkastning på cirka 8%, blir 14 300 kronor efter 30 år så låter det betydligt roligare. Tack ränta på ränta-effekten:) 

Direktavkastningen vid köpet ligger på 3,4% vilket är relativt lågt men då ska vi inte glömma att Castellum är nära att krönas till utdelningsaristokrat och har nu höjt sin utdelning 21 år i rad. Att investera i ett bolag som år efter år höjer sin utdelning är en mycket bättre investering än att köpa ett bolag endast för hög direktavkastning. Castellum delar i år ut 6,10 kronor vid två tillfällen om 3,05 kronor, en höjning med hela 15% från föregående år. Castellum är nu mitt tredje största innehav och portföljen kostar idag 503 477 kronor. 

I morgon vankas löning och i nästa vecka blir det utdelningskalas och fler aktieköp då Handelsbanken, SEB, Skanska och SKF pyntar sina utdelningar. Härliga tider:)

Ha en bra dag alla börshajar. 

Kommentarer

 1. Hur gör man egentligen för att få till det där ljudet? Jag fick inget ljud. Snyft. Fast jag fick utdelning både från Axfood och Castellum.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Fri2032.
   Min app låter automatiskt om jag har ljudet på, du kanske har stängt av aviseringarna?

   /K

   Radera
  2. Får testa det. Har ju nån utdelning (swedbank?) i nästa vecka.

   Radera
  3. Avanza är för övrigt den enda app jag har ljud på ha ha! Har stängt av allt ljud på telefonen och appar i övrigt. Ytterligare ett steg mot friheten, att använda telefonen när man själv vill, inte när någon annan vill att man ska använda den;)

   Radera

Skicka en kommentar