Revolut's växelkurs


Den absolut största fördelen med Revolut är dess fördelaktiga växelkurs för valuta. De använder sig av den så kallade "interbankkursen" när dom växlar pengar, det är den växelkurs som bankerna använder när dom växlar valuta sinsemellan, otroligt mycket bättre än den vi får till exempel när vi handlar med ett vanligt bankkort eller växlar pengar på en flygplats. Så här säger Revolut om interbankkursen: 

- Interbankräntan är den dynamiska kursen enligt vilken banker byter valutor mellan sig. Det är en kurs i realtid, och det är därför den hela tiden ändras i vår app och på vår webbplats. Vi får dessa kurser från tredje part, som Morningstar och Currencycloud. Om du växlar pengar på en vardag (måndag till fredag UTC) får du interbankräntan utan något påslag för samtliga valutor förutom thailändska baht och ukrainska hryvnia där ett påslag på 1 % tillkommer, samt en liten avgift på 0,5 % för belopp över 50,000 kr per månad.

Med marknaderna stängda på veckoslutet (lördag till söndag UTC) gäller följande fasta påslag för att skydda mot fluktuationer hos växelkursen:
  • +0,5 % för alla större valutor (t.ex. USD, GBP, EUR, AUD, CAD, NZD, CHF, JPY, SEK, HKD, NOK, SGD, DKK, PLN och CZK) samt
  • +1 % för alla andra valutor inklusive THB och UAH. (Detta innebär att THB och UAH får ett påslag på 2 % över veckoslutet.)
Eftersom interbankräntan för valutaväxling ständigt fluktuerar kan det hända att den kurs som fixerades över helgen inte är densamma som de kurser som är tillgängliga när marknaderna öppnar på måndag morgon. Interbankräntan kan ses på Revolut-appen innan någon valutaväxling eller en banköverföring genomförs som involverar valutaväxling. Om du ska göra en kortbetalning eller ta ut kontanter i en valuta som du inte kan inneha med Revolut, kan du betala eller ta ut kontanter med ditt Revolut-kort. Vi konverterar automatiskt beloppet till bästa tillgängliga kurs som ges av finansiella börser.

Inget större problem som jag ser det då man enkelt kan undvika denna markup genom att växla pengar från måndag till fredag. Planerar man sina resor och utgifter lite så finns det ingen anledning att växla pengar just på helgen. Att planera är att spara. 


God natt alla börshajar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar