Surftrip betald med aktieutdelningar. Lycka?


Lycka är...

För mig är aktiesparandet en trampolin, ett medel för att åstadkomma andra saker, ett sätt att köpa lycka och frihet. "Man blir inte lycklig av pengar" har jag fått höra hela mitt liv, nåja, det är fel om du frågar mig. Man kan visst köpa lycka, det gör jag ofta.

Varje år i september drar jag och grabbarna iväg några dagar med campingbussen till södra Frankrike och surfar. Nu var det dags igen och i veckan som gått körde vi bussen som vanligt från Bilbao i norra Spanien till stränderna kring Biarritz, Hossegor och Gethary. Vi hade tur med väder och vind och fick fyra dagar av perfekt surf, sol och underbara landskap. Det var 27 grader i luften och varmt i vattnet, ölen var iskall och det var åter igen så där perfekt som det nästan bara blir på film. 


Vi bodde och lagade mat i bussen, monterade upp utemöbeln med utsikt mot havet och surfade perfekta vågor till solnedgången. Sista dagen återvände vi till Baskien för att som avslutning få surfa på hemmaplan i Mundaka, europas längsta och bästa vänstervåg. Är det någon surfare där ute som läser detta så vet du vad jag menar, worldclass!!! 


Allt detta kostade mig 1600 kronor. Det är ungefär vad jag får i utdelning netto per månad från mina aktier. Det är målet med mina investeringar, att kunna göra det jag älskar och betala detta med mina utdelningar, det är att vara miljonär för mig:) 


Nu tar jag aldrig ut någr
a pengar från mitt aktiekonto utan återinvesterar alltid alla utdelningar, men denna jämförelse fungerar bra för att motivera mig att fortsätta spara. En dag kommer mina resor och äventyr betalas helt av mina aktieutdelningar. 


Till den som säger att pengar inte gör någon lycklig kan jag bara säga att jag just köpt en stor dos lycka som kommer att räcka länge. Vad som är lycka får var och en bestämma själv, men jag kommer att fortsätta jobba på min dröm. Frihet är lycka och frihet kostar pengar. 


Portföljen kostar idag 464947 kronor.


Trevlig helg alla börshajar. 

4 kommentarer:

 1. Härligt, instämmer till fullo att pengar köper frihet och tid vilket blir lycka :)

  mvh
  myntaren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så är det:)

   Tack för besök och kommentar

   Mvh / K

   Radera
 2. Ha ha, det där känner jag igen från min uppväxt att pengar inte skulle ge någon lycka men det var väl för att mina föräldrar aldrig hade några :- Som vuxen så har jag kommit på bättre tankar och ser precis som du fördelarna av att ha en egen sedelpress som kan hjälpa mig att få lite silverkant på tillvaron om några år.
  Mvh // PP

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det finns ju helt klart ett samband mellan dessa klyschor och bristen på pengar. Mina föräldrar hade aldrig en krona över och hela mitt liv har jag fått höra samma repiga Lp-skiva; "pengar gör ingen lycklig".
   Vilken tur då att man blir så mycket lyckligare av att inte ha några pengar alls;)

   Tack för besök och kommentar.

   /K

   Radera