Målsättningar 2019

Foto av @alexanderneimert

Nytt år och nya möjligheter!  

Som vanligt känner jag mängder av positiv energi flöda och tror att 2019 kommer att bli ett fantastiskt år, inte bara på börsen men även på många andra plan. Det ska bli spännande att se vad som kommer min väg. 

Jag sparar inte för att bli rik, utan för att bli fri. Mitt mål är att leva helt eller delvis på utdelningar. Ska detta uppfyllas så måste jag vara beredd att jobba hårt och göra många uppoffringar, det är ingen gratislunch att bli ekonomiskt oberoende. 

Det är dags att hänga upp årets målsättningar, jag känner att jag var lite för lat under året som gått så nu växlar vi upp lite. Bring it on 2019!!! 

1: Spara totalt 150.000 kr till investeringar. Detta innebär 12500 kronor i snitt per månad, det kan bli tajt men borde gå. Här är pengar till resor, buffertspar och annat ej inräknat. 

2: Lägenhetsfonden ska uppgå till 225.000 kronor.  

3: Minst 24000 kronor netto i utdelningar. 

4: Portföljvärde över 600.000 kronor. Trappar upp målet ordentligt. 

5: Öka innehaven i Skanska, Castellum och Latour till 500 aktier var. 

6: Investor skall utgöra minst 10% av portföljen. 

Det blir sex punkter att jobba med under året, det är bara att sätta igång. Har ni själva satt upp mål för året eller kör ni bara på? 

Jag tror det är viktigt att sätta upp mål så har man något konkret att sträva efter. Sedan kan man inte göra mer än sitt bästa, det är inte alltid man lyckas. 

"Sikta mot stjärnorna så kommer du i alla fall till månen". 

God natt alla börshajar! 

2 kommentarer:

 1. Fina målsättningar, bestämmer du dig bara ska det nog gå att lösa de flesta. Och så länge målet har har motiverat dig att göra det yttersta är det ju ok som sagt.

  Lycka till! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej du!
   Motivationen ökar för varje år, jag tycker det är fantastiskt att se hur något som började med en enda liten krona har förvandlats till en helt ny livsstil och en ny inkomstkälla. Målen kommer jag att klara, det är bara en tidfråga;)

   Tack för besök

   /K

   Radera