Ihärdig


Träning är en stor del av mitt liv. Jag har alltid varit extremt aktiv, som barn var jag enligt mina föräldrar hyperaktiv. Att sitta still var inte min grej. Myror i brallorna kallades det då, nuförtiden slänger man ur sig att ett barn har ADHD utan någon närmare analys.
Vandra i berg, surf, löpning, mountainbike, styrketräning, simning, gymnastik, trailrunning, yoga, bergsklättring, bodypump, spinning, stretching, paddelsurf, calestenics och crossfit. Det mesta fungerar för mig, bara jag får röra på mig och bränna energi. Nuförtiden tränar jag crossfit 4-6 dagar i veckan beroende på jobbet och får där min meditation i form av kaloriförbränning. 

Idag har har jag för första gången lyckats med ett svårt moment i träningen som jag kämpat med i säkert ett och ett halvt år nu. Jag har lagt ned oräkneliga timmar på olika övningar för att bygga upp styrka, smidighet och teknik som till slut tagit mig till det här specifika målet. 

I vissa perioder har jag inte kunnat träna på grund av skador. Den som tränar regelbundet och behöver träningen för att fungera som person, vet att en utdragen skada är ett stort svart hål av negativitet som det är väldigt lätt att trilla ned i. När jag periodvis inte kunnat träna ordentligt har jag alltid försökt kompensera med andra övningar och rörelser, men jag blir på väldigt dåligt humör när kroppen inte är på 100%. 

Dock har jag aldrig slutat träna. Hur ont jag än har haft, hur mycket min fysioterapeut än har sagt att jag måste ta det lugnt och vila så har jag aldrig slutat att köra på framåt. Har man ont i axeln kan man träna benen. Har man ont i ett knä kan man träna överkroppen. Har man skador överallt kan man simma, stretcha, gå på yoga, göra sit-ups eller vandra till exempel. Under dom perioder jag inte kunnat träna ordentligt har det ibland känts som om jag inte avancerar eller till och med gått bakåt, det är väldigt frustrerande. Men det gäller att inte ge upp. Att nöta på framåt vad som än händer. Då kommer till slut resultaten. 

På samma sätt är det med investeringar. Många gånger känns det hopplöst. Det känns som man står still, eller till och med går bakåt. Det är lätt att fokusera på hur oändligt långt man har kvar till målet istället för att se hur långt man egentligen har kommit på vägen. Ibland tar negativiteten över och det känns som om man aldrig kommer att bli ekonomiskt oberoende eller nå den där miljonen på aktiekontot. Jag har haft perioder när jag inte kunnat spara så mycket på grund av oförutsedda utgifter, lägre lön eller brist på motivation. Jag har till och med tappat fokus på vägen och ägnat mig åt annat under en tid. Men jag har aldrig gett upp mitt mål. Det har hänt att jag till och med tvivlat på vad jag håller på med och jag har trott att jag famlat i mörker och inte gör saker på rätt sätt för att nå mina mål. Ibland har jag bara kunnat köpa så lite som en enda aktie. Det kan kännas meningslöst, men det är det inte alls. Varje liten krona som jag lägger på min dröm gör sitt jobb och kommer att ge utdelning någon gång i framtiden. 

Känns det ibland hopplöst? Är målet så avlägset att det känns som du aldrig kommer att komma fram? Känns det ibland som om du slösar bort din tid utan att se några resultat? Det är då du ska gneta vidare. Även om det känns hopplöst. Lägg en till tegelsten på muren. Mal på framåt. Ge inte upp. Var en envis jävel och sluta inte nöta. Nöt, nöt, nöt och nöt på ännu mer. Då kommer tillslut resultaten. 

Under större delen av mitt liv har jag haft en usel privatekonomi. Jag kallar mig själv för en före detta ekonomisk katastrof. Jag var skuldsatt och omedveten. Hade inte en krona sparad och visste inte ens vad begreppet "ekonomiskt oberoende" betydde. Spara, investera, aktier, fonder, avkastning. Det var begrepp som inte fanns i mitt vokabulär. 

Idag är jag skuldfri, har full koll på vart enda öre som kommer och går på kontot och min aktieportfölj har just passerat en halv miljon. Det hände inte över en dag. Men jag hade bestämt mig, och sen var det bara att nöta på. Tänk inte på att göra allt perfekt, börja där du står och finslipa på vägen. Att vara konstant ger bättre resultat än perfektionism. En liten sten i taget så blir det till slut en mur. Att vara ihärdig, det ger resultat!

Trevlig kväll alla börshajar!!! 

2 kommentarer:

 1. Jag läste på och hoppades på att få veta vad det svåra momentet i träningen som du lyckats med var...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Ja, det var inte riktigt fokus på just det. Strict ring muscle up.
   Det var en bitig övning för mig.

   Tack för besöket:)

   /K

   Radera