Gary VaynerchukGary Vaynerchuk föddes 1975 i det som på den tiden hette Sovjetunionen. Tillsammans med sin familj flyttade han till USA där han växte upp tillsammans med åtta andra familjemedlemmar i en liten etta i Queens. Under sina ungdomsår jobbade han i sin pappas vinbutik och där stöpte han grunden för sin nuvarande karriär. 

Gary var snabb på bollen när det gällde internet och började tidigt sälja viner via e-handel och startade sin egen kanal där han marknadsförde sina produkter. Från 1998 till 2003 växte vinbutiken från 3 till 60 miljoner dollar. 

Tillsammans med sin bror startade han sedan VaynerMedia som idag är ett av världens ledande reklambyråer för sociala medier. Idag går han under titeln entreprenör, författare, företagare och inspirationstalare. 

"Stop buying dumb shit you don´t need to impress people you don´t like"! Med den inledningsfrasen var jag hookad på en gång. Jag älskar hans sätt att inspirera och motivera folk och det gör han verkligen utan krusiduller. Så jag kan verkligen rekommendera att du gör ett besök på hans youtube-kanal och suger i dig lite anti-consumersucker-inspiration.

Gary är idag multimiljonär med en uppskattad förmögenhet på över 160 miljoner dollar, men hindrar honom inte från att fortsätta med sin favorithobby, att fynda på loppisar. Dock inte för att konsumera, utan för att sedan sälja prylarna på nätet och tjäna pengar på det. Gary har hållit på med denna sidehustle sedan tonåren och trots att han uppenbarligen inte har behov av pengar så gör han detta både för nöjet och för att inspirera ungdomar att ta tag i sin ekonomi och tjäna egna pengar. 

Ha en bra dag alla börshajar. 

4 kommentarer:

 1. Tack för en intressant video. Håller med om att folk i allmänhet konsumerar betydligt mer än de behöver. Ha en bra dag även du :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjenare Slimis!
   Vassego. There´s more where that came from:)
   Ja, hur man väljer att konsumera skulle jag säga är det som spelar mest roll om man vill bli ekonomiskt oberoende. Hög inkomst är naturligtvis en fördel, men bränner man allt så blir man aldrig fri i alla fall.

   Tack för besöket.

   /K

   Radera
 2. Klassisk bild ovan också, tror den är med i alla hans videor. Tycker han har något speciellt som "motivational speaker". Annorlunda röst, ett helt sjukt driv och engagemang.

  Väldigt positiv. Bara att gilla helt enkelt. Alla borde kolla på hans videos, iallafall en gång. Blir alltid på gott humör iaf :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Oberoendefrihet.

   You said it! Sjukt driv han har den där mannen. Jag bara älskar hur han ger svar på tal och verkligen säger som det är. Kul att det fanns fler där ute som gillar Gary:)
   När det är någon av mina vänner som gnäller över att de inte har råd med dittan och dattan, att dom inte trivs på jobbet eller att dom alltid har en sådan otur med allt så bombar jag dom lite med Garys videor. Brukar ge bra resultat ha ha!!

   Mvh / K

   Radera