Utdelning Skanska & SKF


April är verkligen en härlig månad för en utdelningsinvesterare, det regnar pengar var och varannan dag och ger ett fint kassaflöde till portföljen. För tredje gången den här veckan vaknar jag upp till klirrandet av utdelningar på kontot, härliga tider! 

I dag landade utdelningarna från Skanska och SKF (affiliatelänkar) som genast återinvesterades i respektive bolag. I Skanska räckte 2545 kronor till 16 stycken nya aktier som inhandlades för 173 kronor styck och med det är en ny punkt på årets målsättningslista avklarad. Direktavkastningen ligger på låga 3,5% efter att man valt att sänka årets utdelning från 8,25 till 6 kronor per aktie. Det gör mig inget, den lägre kursen under det senaste året har gett mig tillfälle att fördubbla mitt innehav och förr eller senare kommer utdelningen att stiga. 

Vad det gäller SKF har jag precis gått in i bolaget och utdelningen på 148 kronor räckte inte ens till en hel aktie så vi fick späda på med några extra kronor för att kunna återinvestera årets utdelning. 

Skanska utgör nu 17% av portföljen och efter ännu en dag av glatt humör på börsen kostar nu KPK-portföljen 528 000 kronor och vi kan fira att värdet ökat med precis 100 000 kronor under Q1 2019. Booom!!! 

En annan kul siffra är att vi nu passerat 60 000 kronor i ackumulerad nettoutdelning sedan portföljen startades. När jag började handla aktier på allvar hade jag 5000 kronor i aktiebudget per månad, nu motsvarar den totala ackumulerade utdelningen ett helt års budget. Detta tack vare att jag alltid, utan undantag, återinvesterar 100% av alla utdelningar. Det ger en fantastisk ränta på ränta-effekt och är ett fenomen som bidrar mycket till att vanliga knegare som du och jag kan bli miljonärer. Köp, behåll, återinvestera! 

Ha en trevlig kväll alla börshajar! 

Kommentarer

 1. Härliga siffror och kul att kunna leva i ruset som utdelningarna ger en.

  Keep up the good work! :)

  mvh,
  10årsplanen
  https://10arsplanen.blogspot.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Ja, men visst är det underbart:) Det är inte sällan jag funderar på att börja med "dividend carpet bombing" så att man får utdelningar varje månad. Tänker dock att man då lätt väljer att investera i ett bolag bara för utdelningen och det har hittills inte varit någon bra strategi för mig.
   Ingen dålig utdelning du gnetat ihop själv:)

   Tack för besöket.

   /K

   Radera
 2. Inspirerande med utdelningar varje månad tycker jag , jag siktar på att få alla mina månader att öka med en 1000 lapp varje år.
  Ifjol hade jag 1000 kr som lägst, i år hoppas jag alla månader passerar 2000 kr , kommer säkert inte att lyckas men man lever på hoppet :) har därför siktat in mig på månadsutdelare lite mer än förut. Lycka till och spara på , vad var slutmålet med ditt sparande ? / Johnny

  SvaraRadera
 3. Tjenare Johnny!
  Jag tycker också som jag nämner ovan att månadsutdelning vore underbart, jag tänker bara att det är lätt att hamna i fällan att köpa en aktie enbart för att dess utdelning passar in i ens utdelningssystem och inte för att företaget i sig är en bra investering. Annars tycker jag att det vore väldigt trevligt med utdelningar varje månad eller till och med varje vecka som några hardcore-utdelare har.
  Slutmålet med mina investeringar är att kunna leva helt eller i alla fall delvis på utdelningar. Lycka till själv och tack för besöket:)

  /K

  SvaraRadera

Skicka en kommentar