Ilonsi, plattformen som för samman influencers och företag


Sponsrat inlägg i samarbete med Ilonsi

Att varumärken använder sig av influencers för att marknadsföra sina produkter är ingen nyhet, det är däremot Ilonsi, det svenska företaget som har förstått potentialen i denna framtidsmarknad. En digital plattform som för samman annonserande företag och influencers.

Influencerindustrin har nästan fyrdubblats under de senaste fyra åren och beräknas omsätta omkring 100 miljarder vid slutet av 2020. Enligt business insider förväntas denna industri omsätta över 150 miljarder kronor år 2022 och Ilonsi har tänkt vara med på det tåget genom att skapa en unik lösning för både företag och varumärken samt influencers som vill slå sig fram. 

Ilonsi är först i världen med att lansera en användarvänlig plattform och mobilapp som underlättar detta samarbete. Både företag och influencers kan genom plattformen leta samarbeten och Ilonsi sköter även alla transaktioner så som skattepålägg och sociala avgifter. Istället för att använda sig av mega-influensers så samarbetar ofta varumärken med nano- ,micro- och macro-influensers som har färre följare men med högre engagemang. Influensers med färre följare jobbar vanligtvis inte för agenturer och därför har företagen ofta problem att hitta dem och inleda professionella samarbeten. Det är här ilonsi kommer in som mellanhand. 


Ilonsi AB genomför nu sin första investeringsrunda på plattformen foundedbyme där man kan köpa onoterade aktier i bolaget fram till den 14:e Juli. Det verkar ha gått över förväntningarna då hela 661% av aktierna är tecknade. Hittills har 443 personer reserverat aktier i bolaget och med 7 dagar kvar erbjuder dom nu alla nya investerare 17% fler aktier vid investering. Aktien är alltså övertecknad men grundarna erbjuder nu nya investerare aktier från egen ficka. Aktierna som köps via foundedbyme registreras sedan på NVR.se som är en aktiebok online där man kan logga in med Bank Id och se sitt innehav.
Ilonsi har som mål att börsnoteras någonstans mellan år 2023 - 2024 samt att ha över 5 miljoner registrerade influencers och 50 000 företag och varumärken på sin plattform. Pengarna tjänar bolaget genom att ta 20% provision på varje betalning som debiteras till influencern, varumärket i sin tur betalar en serviceavgift för varje transaktion. 
Deras app går nu att ladda ned gratis från både App-Store och Google-playstore och finns för tillfället tillgängligt på sju olika språk och fler är på ingång. Hittills är Ilonsi den enda influencer/varumärkes-plattformen i världen som erbjuder en mobilapp för att föra samman båda parter, det kommer säkert att dyka upp fler om detta blir ett fungerande koncept, men det är alltid bäst att vara först. Här finner du Ilonsi på Instagram.

Kommer det här att fungera? Jag hoppas det, jag gillar alla nya digitala lösningar som gör det enkelt för vanligt folk att bli egna företagare. För mig som är uppvuxen med vit snurrtelefon, 8-bits nintendo och kassettband är hela grejen med influencers förunderlig och i början ska erkännas att jag var ganska skeptisk. Nu är det bara att konstatera att det är en verklig marknad som är här för att stanna. 
Jag äger aktier i Ilonsi och önskar grundarna ett stort lycka till, vem vet, tänk om jag sitter där om 20 år med ett nytt facebook i portföljen? Kära läsare, som vanligt på den här bloggen ger jag aldrig några köprekommendationer. Det här är menat som ett informativt inlägg och alla är enskilt ansvariga för sina egna investeringar. 
Ha en fin kväll alla börshajar. 

2 kommentarer:

 1. Spännande, det här fordrar helt klart en googling! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Fumlan. Kul att du tittar förbi:)

   /K

   Radera