Bloggen fyller 6 år


I dag är det precis sex år sedan jag skrev mitt första inlägg på bloggen. Tänk vad tiden går när man har roligt:) 
På den tiden hade jag just börjat läsa mycket av de stora ekonomibloggarna så som "Miljonär innan 30", "Lundaluppen" och "4020" och tyckte att det verkade som en kul grej att skriva min egen. Jag hade inte en aning om hur man startade en blogg och än mindre vad jag skulle skriva om, det var då idén om en dagbok över mina äventyr på börsen dök upp i huvudet. 

Sagt och gjort, jag skapade en profil på blogger med namnet "Koll på kontot" som då skulle representera min nyskapade och renoverade person som var på väg från slösaktig katastrof till att ha koll på inkomster och utgifter. Namnet har fått hänga med sedan dess. Från början var det ganska mycket jobb med att bara lyckas posta ett meddelande, men som med allt annat så lär man sig genom att prova sig fram. 

Under åren som gått har det varit mycket upp och ned med både aktiesparandet och bloggandet, det har varit perioder då jag varit mer aktiv och andra mindre. Dock har jag aldrig lagt ned bloggen eller slutat skriva och det är jag glad för. Nu är detta en dagbok som visar hela den brokiga väg som tagit mig från att öppna aktiekonto via skuldfri ända till den dag då portföljen passerade 450 000 kronor

En idé om en dagbok som på vägen visat sig bli en rolig hobby i kombination med motivation. Att skriva om min resa mot en allt friare framtid ger mig nytt driv att fortsätta framåt, att inte ge upp. För ibland är det mörkt. Jag antar att de flesta som kämpar för något här i livet, vad det än är, stöter på motgångar och svårigheter, ibland vill man ge upp och skicka allt åt skogen. Då är det skönt att logga in på bloggen och scrolla tillbaka några år för att se att även om det ibland verkar som man står still och det känns segt, så går det trots allt framåt. Då tittar solen fram igen bland molnen och man tar nya tag.

Tack bloggen för dom här sex åren som gått, jag hoppas att det ska bli många många fler. Stort grattis på födelsedagen:) 

Ha en bra dag alla börshajar! 

Kommentarer

 1. Grattis! :) Måste va kul att läsa gamla inlägg. Jag som är nystartad känner igen mig i nybörjarproblemen he, he.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack säger bloggen! Ja visst, och då har jag bara bloggat i några år. Tänk dig om 20?

   /K

   Radera
 2. Man ber att få gratulera. Ja, det är ibland både bra och roligt att gå tillbaka till äldre inlägg.

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjenare Egon.
   Ja, man kan ju alltid hoppas att man lär av gamla misstag. En dagbok kan bli mer än bara ett roligt minne.

   /K

   Radera

Skicka en kommentar