Gott nytt år


Så går börsåret 2019 mot sitt slut, det har varit ett spännande år som trots ekonomiska motgångar och frivillig arbetslöshet har gått över förväntningarna. När jag loggade in på Avanza i morse så presenterades "Ditt 2019" där ens börsår resumeras, det var bara trevliga nyheter. 

KPK-portföljen har ökat med hela 184 416 kronor sedan första januari. Det motsvarar hela 30% av det totala portföljvärdet, ingen dålig ökning. Inför 2019 hade jag följande målsättningar, låt oss se hur det har gått... 

1: Spara 150 000 kronor till investeringar.  Nej, på den punkten nådde jag inte fram, hade jag inte sagt upp mig från jobbet så hade jag klarat det men nu är tärningen kastad. 

2: Lägenhetsfonden skall uppgå till 225 000 kronor. Check, fonden stänger för året med 252 000 kr.

3: Minst 24000 kronor i nettoutdelningar. Nej du, det blev bara 17 940 kronor i totala nettoutdelningar för året. Time to step up your game!

4: Portföljvärde över 600 000 kr. Yes!!! Här hade jag mina tvivel men KPK-portföljen stänger 2019 med 607 000 kr, underbart! 

5: Öka innehaven i Skanska, Castellum och Latour till 500 aktier var. Nej, visserligen har Skanska klarar utmaningen men de andra två bolagen når inte fram, så det blir underkänt där. 

6: Investor skall utgöra minst 10% av portföljen. Väldigt nära, 9,4% Investor finns nu i väskan men vi nådde inte riktigt fram.

Det blev bara två avklarade mål av totalt sex, det är inte direkt något rekord. Men inga sura miner för det, det har varit ett mycket bra år i alla fall där jag har fått lära mig vikten av att fortsätta kämpa mot målet även i svårare tider. 

För att summera det hela så har det varit ett väldigt ovanligt och spännande år, jag har sagt upp mig från jobbet, flyttat till Sverige efter en massa år i utlandet, jag har lärt känna en hel del nya och intressanta människor och framför allt, jag har lärt känna mig själv på ett helt annat sätt. Nu är det dags för ett nytt kapitel som känns otroligt spännande. Jag ser även fram emot det kommande börsåret med spänning, jag skall i dagarna fila på målsättningarna för 2020 och sen är det bara att fortsätta gneta på mot nya höjder.

Hoppas ni alla har haft ett bra år och att det som kommer blir ännu bättre.

Gott nytt år alla börshajar! 


4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tack det samma, ett gott börsår önskas:)

   /K

   Radera
 2. Hej!
  Med din takt kommer du snart kunna njuta det goda livet. Jag vill önska dig lycka till inför 2020, vi hoppas på ett bra börsår!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Drömmaren!
   Där tror jag du ligger bättre till än jag, men det är bara att gneta på;)
   Gott nytt börsår på dig också, jag tror det kommer att bli kanonbra!!!

   /K

   Radera