Ny stablil utdelare in i portföljen.


Sagt och gjort, som planerat har jag nu gjort mitt första inköp i ännu ett bolag som jag har för avsikt att behålla livet ut. Bland bolagen som delat ut pengar i mer än 100 år är Bank of Nova Scotia den näst äldsta utdelaren efter York Water med en oavbruten utdelningshistorik sedan 1832. Varje kvartal sedan 1832 har aktieägarna fått utdelning. Stabilt. 

Dagens inköp är ett litet sådant då det inte fanns kassa till mer, innehavet motsvarar nu 0,5% av portföljvärdet. P/E ligger på 11 och med en årlig utdelning på 3,60 Canada dollar ger det en direktavkastning på 6,3%. Bolaget delar ut kvartalsvis och gör det i Januari, April, Juli och Oktober. Här hittar ni mitt excelblad med alla hundraåriga utdelare. 

Detta är mitt första utländska bolag i portföljen, aktierna har inhandlats i kapitalförsäkring även om jag egentligen inte gillar idén. Jag står helst själv som ägare till mina aktier men när det gäller utländska innehav så är det av flera skäl mer förmånligt att ha dom i en KF. 

Här hittar ni portföljen som fortfarande inte repat sig ordentligt efter Corona, och vem f*n har det? Jag skulle bli mycket förvånad om denna kris är över på börsen redan. Men nu ska vi inte sura över det utan gneta på framåt, mot bättre tider och mot miljonerna. 

Ha en fin kväll alla börshajar. 

6 kommentarer:

 1. Hej KPK! Gillar också denna och ökar lite då och då i den. 150+ år i följd med utdelning känns tryggt och betydligt bättre än många andra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kalkyl. Kul att se dig här:)
   Ja, jag säger det samma. Tryggare utdelare är svårt att hitta.

   Tack för besök och kommentar.

   /K

   Radera
 2. Låter som ett fint bolag, men om det är en sak jag lärt mig är att det inte finns några säkra hamnar... HM, Swedbank, RDS Shell osv... alla ansågs mer eller mindre idiotsäkra med avseende på utdelningar, men tji fick man.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Snålgrisen.
   Så är det så klart, det finns ingenting säkert på börsen, mer än att man kan förlora 100% av insatt kapital. Men den risken är jag villig att ta;)

   Tack för besök och kommentar.

   /K

   Radera
 3. Hade inte alls koll på detta bolaget innan. Tack för inspiration.

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Aktiepappa.
   Kul att kunna bidra med tips:)

   Tack för besök.

   /K

   Radera