Freetrade utlovar gratis courtage i Sverige

 


Freetrade är ett engelskt fintech-bolag med huvudkontor i London, skapat 2016 av Adam Dodds och Davide Fioranelli. Företaget är vad jag vet unikt i världen då de är först med att erbjuda courtagefri handel på börsen. Freetrade har en plattform (och naturligtvis appar till Iphone och Android) där i dagsläget över 200 000 engelska kunder kan njuta av att handla aktier utan att betala courtage. För bra för att vara sant? Eller bara på tiden...

Nu meddelar bolaget att man kommer till Sverige och att dom har planer på att placera sitt europeiska huvudkontor i Stockholm. Med det ämnar Freetrade att konkurrera om kunder med nätbankerna Avanza och Nordnet (för att inte tala om de traditionella storbankerna om det nu fortfarande finns någon som handlar sina aktier där till ockerpriser?) genom att erbjuda gratis aktiehandel. 

Först kom nätbankerna och gjorde det lättare för vanliga småsparare att investera på börsen, nu steppar dom upp gamet ytterligare, det här måste ju vara en daytraders våtaste dröm. Vem vet, om tio år kanske vi sitter där och minns hur vi "brukade betala 1 krona i courtage hos Avanza" och tycker att det låter jättedyrt.

God avkastning på er, vi ses bland miljonerna.

/K 

3 kommentarer:

 1. De extrema courtagens tid är förbi. Swedbank har gratis courtage upp till 100000 kr i depå; SEB har sänkt till 1kr, 0,09%; Nordea 0,06 %, min 1 kr, max 99 kr; Degiro 5 kr + 0.03 %, max 98 kr; osv. Det har blivit billigare generellt. FX-avgift hos freetrade är 0,45%, mot 0,25% hos Nordea, Avanza, Nordnet, och Swedbanks 0,41% ... så stirra inte bara på en siffra för att just den är låg. Men mer konkurrens är bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Att SEB hade sänkt till 1kr hade jag helt missat, tack för mycket utförlig feedback, det uppskattas:)

   /K

   Radera
  2. Nordea höjer sitt courtage brutalt snart, förmodligen en sista squeeze innan freetrade kommer.

   Radera