220 miljoner i Bitcoin och inget password.

 


Nu när kryptovalutan Bitcoin rusat som en lyxfällan-deltagare på Black Friday så tyckte den tyskfödde programmeraren Stefan Thomas i San Fransisco att det var dags att casha in.

År 2011, när Bitcoin fortfarande var lika hett som tubsockar i sängkammaren, fick Stefan 7002 bitcoins i ersättning för att producera en animerad film. De digitala mynten låstes in och Stefan tyckte att det var en bra ide att skriva ned sitt lösenord på en papperslapp. Det var det inte. 

Lappen försvann såklart och nu kan inte Stefan komma åt sina bitcoins som i dagsläget är värda cirka 220 miljoner USD. I desperation har nu Stefan bränt 8 av 10 möjliga försök att försöka komma på sitt IronKey lösenord och har alltså bara två försök kvar innan pengarna försvinner för alltid. Jag kan tänka mig att Stefan har haft lite svårt att sova på sista tiden och vi får hoppas att han i framtiden väljer att skriva ned viktiga lösenord på något annat än en papperslapp. 

En Bitcoin handlas just nu för 328 556 SEK, det skall bli mycket intressant att se vad som händer med denna valuta i framtiden, om den är här för att stanna och dom som valt att investera (utom Stefan) kommer att bli rika som troll, eller om det är framtida bubbla. Den som har lever får se. 

Vi ses bland miljonerna.

/K 

Kommentarer