Jag ökar i stabil utdelare

 


Det är måndag och jag kände för att gå och shoppa lite. Eller gå och gå, så här i Coronatider shoppar man ju hellre online. Så jag loggade in på Avanza och köpte på mig ett litet knippe Hufvudstaden. Ett av målen för året är att Hufvudstaden skall utgöra 5% av portföljen så jag tyckte att det var lika bra att sätta igång på en gång.

Tjugotvå aktier inköptes för 132 kronor styck och bolaget utgör nu 1% av portföljen som nu närmar sig första miljonen. Det är helt otroligt hur den har vuxit sedan jag gjorde mitt första köp på Avanza 2013. Ratos blev inte speciellt långvarig i min väska men bidrog med en bra lärdom, att inte köpa aktier endast för hög direktavkastning. Vid samma tidpunkt som jag köpte Ratos kostade Investor cirka 180 kronor medan Ratos kostade 70, jag valde Ratos eftersom den hade högre DA och verkade billigare. Som vanligt så blev det dyrt att handla billigt. 

Apropå Investor så släpper dom bokslutsrapport nu den 21:a Januari, tänker mig att det blir ganska stabila nyheter som vanligt, trots pandemi. Oavsett bra eller mindre bra nyheter från Investor så kommer jag att fortsätta köpa långsiktigt i bolaget och ytterligare ett mål för året är att Investor skall bli det största aktieinnehavet i portföljen. By the way, när kommer spliten? 

Ha en trevlig börsvecka, god avkastning på er allihopa. 
Vi ses bland miljonerna.

/K 

2 kommentarer:

 1. Jag har också fyllt på i Hufvudstaden. Fastigheterna Hufvudstaden äger kommer alltid vara efterfrågade. Bra köp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej aktiegrubbel.
   Välkommen hit, kul att ha dig här och kul att vara överens;)
   Då får jag gratulera tillbaka för ett bra köp.

   /K

   Radera