Revolut


Här kommer lite gratis reklam för Revolutvärldens bästa bankkort! Vi lever i fantastiska tider, crowdfunding finansierar nya företagsprojekt, folk byter, säljer, lånar och köper via peer 2 peer. Bolag som Uber, AirBnB, Lendify och Tessin förändrar spelreglerna på planen och de traditionella aktörerna får mer och mer konkurrens. Jag gillar denna nya och digitala marknad som erbjuder en massa nya tjänster som bara för några år sedan var helt otänkbara. Ett bra exempel på det är courtaget som vi betalar vid aktiehandel, när jag köpte mina första aktier betalade jag 99 kronor per köp, nu kan det kosta så lite som en krona. (affiliatelänk)

Traditionella storbanker tar hutlösa avgifter för att växla valuta, överföringar till utländska konton och uttag i utlandet. Revolut är precis som namnet säger, en revolution inom bankvärlden och ett bra alternativ för att undvika onödiga avgifter. Bolaget startades 2015 och har idag över 4 miljoner användare, en av dessa är jag. Med Revoluts VISA eller MASTERCARD-kort kan man nämligen ta ut pengar GRATIS i bankomater över hela världen upp till motsvarande 200 euro per månad, föra över pengar mellan konton i olika länder utan avgift och till marknadens absolut bästa växelkurs. Det här är det bästa kortet på marknaden för oss som reser mycket och behöver ta ut kontanter eller betala med kort i olika länder. 
Bäst av allt i min mening är dock den växelkurs Revolut erbjuder när man växlar valuta. Dom använder sig av den så kallade "interbank exchange rate" som bankerna själva använder sig av när dom växlar pengar sinsemellan. För mig som skickar pengar mellan konton i olika länder varje månad och växlar till olika valutor är det här det bästa som har hänt. En annan sak som man ofta inte tänker på när man betalar utomlands med sitt vanliga bankkort är att det dras dolda avgifter i form av ofördelaktiga växelkurser. De flesta storbanker går ut med att de inte tar någon avgift för kortbetalning utomlands men växelkursen de använder sig av är ofta långt ifrån den officiella. 

Vill man skicka pengar utomlands gäller samma sak. Låt oss säga att min kusin bor i London och jag vill skicka 1000 kronor till honom. Med en vanlig överföring skulle dessa tusen kronor växlas av banken till pund innan de landar på min kusins konto, banken växlar till fördel för sig själva och jag förlorar några kronor i avgift. Med Revolut växlar jag först från kronor till pund i appen till den officiella kursen och skickar sedan dessa pengar till min kusin i London via appen. Eftersom det då redan är engelska pund som landar på hans konto kan inte någon "växelkursavgift" tas ut. Jag simulerade en överföring på 500 euro till mitt konto i Sverige och jämförde mellan min vanliga bank och Revolut. Skillnaden blev hela 120 kronor billigare med Revolut. Multiplicerar vi det med tolv månader blir det hela 1442 kronor per år i avgifter. 

Andra tjänster som är tillgängliga i appen är "vault" som är en automatisk sparbössa som rundar av och sparar alla ören som blir över vid köp. Det går så klart också att handla med kryptovalutor (bitcoin, etherum, etc) för den som är inne på det. Bland annat är en av nyheterna att det går att köpa Ripple (XRP) som hittills varit svårt att handla med. 
Här kommer mina främsta anledningar till att använda Revolut: 

1: Gratis uttag i bankomat upp till 200 pund/euro per månad jorden runt. 


2: Gratis överföringar mellan länder till marknadens bästa växelkurs.


3: Användarenkel app där man kan växla mellan olika valutor på sekunder. 


4:
 Ingen årsavgift eller underhållsavgift för kortet. Vill komma igång är det enklast att ladda ner appen i telefonen och bara följa instruktionerna för registrering. Nytt för mig var att man identifierar sig genom att ta en selfie och ett foto på sitt ID-kort eller körkort direkt i appen som verifieras av Revolut online på bara några minuter. Därefter registrerar man ett bankkonto eller ett vanligt bankkort som man använder för att ladda kontot i appen. (top-up)

Vill man beställa det fysiska VISA-kortet så kostar det en engångsavgift på cirka 60 kronor för leverans (4,99 GBP), kortet är sedan gratis och har ingen årsavgift. Detta innebär bland annat att man kan använda detta kort i stället för ett traditionellt kort som vanligtvis kostar en avgift varje år. Vill man bara använda appen till att skicka pengar mellan länder i olika valutor eller till att swisha pengar till en kompis så är det helt gratis och man behöver inget kort. Naturligtvis erbjuder dom också ett Premium-konto för den som vill ha det. Jag kör vanligt gratiskonto och det fungerar utmärkt. 

I appen laddar man alltså pengar via kort eller konto och pengarna finns tillgängliga omedelbart. Viktigt att påpeka är att det inte tas ut någon avgift för detta utan exakt samma summa som man laddar från kontot blir tillgängligt i appen. Dessa pengar kan man sedan använda för att handla med direkt i appen via ett virtuellt kort eller med det fysiska kortet som man får i brevlådan. Därefter kan man swisha pengar mellan Revolut-användare på sekunder, växla till annan valuta, skicka pengar till ett bankonto i utlandet eller ta ut i cash i bankomat GRATIS i vilket land som helst. Awsome!!! 

För mig som älskar att resa och inte gillar att betala onödiga avgifter är detta bland det bästa som hänt min plånbok på länge. Jag ska erkänna att jag var lite skeptisk i början men nu har jag använt Revolut i över ett år och är väldigt nöjd. Hoppas det fortsätter så! 

Detta inlägg är inte sponsrat på något sätt och jag får varken pengar eller tjänster i utbyte för vad jag skriver. Jag använder Revolut och tycker det är bra, det är helt enkelt bara en rekommendation från användare till användare. Det är fritt fram att använda eller inte:) 

Här finner du fler inlägg och uppdateringar om Revolut.

Ha en bra dag alla börshajar! 

Kommentarer

 1. Använt Revolut under utlandsresa (USA). Medresenärer hade med. Fungerar ypperligt. Att tänka på är att man får en markup under helgen så se till att ha växlat innan. För USA gäller även att man får ha med sig ett kreditkort utöver Revolut då Hotel, mackar etc inte tar debit kort för deposition och bensinpumpar.

  Att tänka på när man har Revolut på resa är att ha ett datasim i luren. Perfekt att se när pengarna dras direkt eller att direkt efter man lagt ut kunna reglera det med sina medresenärer i just den valutan.

  Ha en trevlig resa.

  Just det, Revolut kommer snart börja erbjuda handel med aktier.

  SvaraRadera
 2. Tjenare!
  Kul att se att fler har Ravolut. Dock måste jag fråga, markup under helgen? Kan du utveckla? Det hade jag ingen aning om. Hittills har jag tyckt dom är väldigt transparenta med sina priser, hoppas det inte dyker upp någon tråkig överraskning i form av dolda avgifter.

  Tack för besöket och kommentar:)

  /K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kostar en liten avgift att växla på helgen. Fredag från visst klockslag till söndag visst klockslag. Men det är egentligen inget problem. Reser man i exempelvis USA ser man till att ha usd så det räcker växlat. Annars toppar man upp och växlar till usd innan helgen. Har man bara sek och betalar I usd under helgen sker ju en växling och då kostar det extra. Det vill man undvika.

   Radera
  2. Hej igen!
   Tack för uppdateringen:)

   Radera
 3. Hur för du över pengar mellan banker? hittar inte den funktionen. Vill föra över pengar från min svenska bank till vår spanska bank via Revolut, (Alltså från Revolut till vårt spanska IBAN), måste bli mycket bättre kurs än som jag för över Euro från svensk bank till spansk bank

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan.
   Ja, det blir avsevärd skillnad på växelkursen så jag rekommenderar absolut att använda Revolut i stället för en vanlig överföring mellan banker.
   Jag skickar från Spanien till Sverige men det måste ju fungera på samma sätt båda vägar.

   Först laddar du (top up) önskat belopp från ditt svenska bankkonto till appen, sedan växlar du dina SEK till EUR i appen.
   För att skicka pengarna till en bank i Spanien klickar du bara på fliken ”payments” i nedre delen av skärmen, sedan på ”bank transfer” i över delen på skärmen. Där får du valet ”add new beneficiary”.
   Nästa val du får är ”to myself”, ”to another person” eller ”to a business”.
   Du klickar vem du vill skicka pengarna till och i nästa val får du fylla i ”land” och ”valuta” för mottagaren. I detta fall väljer du Spenien och valutan Euro.
   Efter du valt detta kommer du till skärmen ”add the account details”. Här fyller du i alla uppgifter och IBAN-nummer till det konto du vill skicka pengarna till i Spanien.
   Detta sparas sedan i appen och framtida överföringar gör man enkelt genom att klicka på den mottagare man vill skicka pengar till.

   Hoppas detta hjälper, annars återkom gärna om du har fler frågor.

   Mvh / K

   Radera
 4. Hur är det med bankinsättningsgaranti? Mvh Patrik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Nej, Revolut kan inte ha någon insättningsgaranti då de ännu inte är en egen bank. De har ansökt om banklicens men detta är tydligen under process fortfarande.
   De jobbar för närvarande med en engelsk bank (alla revolut-konton har engelskt IBAN-nummer), lyckas dock inte luska ut vilken det är. Det är möjligt att denna bank har insättningsgaranti.

   Ser dock inte detta som något problem då jag inte har för avsikt att "lagra" några pengar hos dem. Jag använder Revolut till följande:

   1: Ta ut pengar i utlandet utan avgifter. (har provat och detta fungerar)
   2: Få bästa möjliga växelkurs när jag tar ut cash eller betalar med kort i annan valuta.
   3: Växla pengar i appen till världens hittills bästa kurs.

   Kortet är ett så kallat "Top-up" eller "betalkort", jag laddar det efter behov, skulle Revolut gå under eller visa sig vara ett bedrägeri så kommer jag som värst att förlora några hundralappar. Det har jag igen snabbt med alla avgifter jag inte betalat med kortet:)

   Tack för besök och kommentar.

   /K

   Radera

Skicka en kommentar