RevolutFramtiden är redan här. Crowdfunding finansierar nya företagsprojekt, folk byter, säljer, lånar och köper via peer 2 peer. Bolag som Uber, AirBnB, Lendify och Tessin förändrar spelreglerna på planen och de traditionella aktörerna får mer och mer konkurrens. 
Jag gillar denna nya och digitala marknad som erbjuder en massa nya tjänster som bara för några år sedan var helt otänkbara. 
Ett bra exempel på det är courtaget som vi betalar vid aktiehandel, när jag köpte mina första aktier betalade jag 99 kronor per köp, nu kan det kosta så lite som en krona. 

Jag tänkte göra lite gratisreklam för ett FinTech-bolag som jag gillar skarpt. 
Revolut är ett bra alternativ till de traditionella storbankernas hutlösa avgifter för överföringar och uttag i utlandet. Bolaget startades 2015 och har idag cirka 2 miljoner användare, en av dessa är jag:) 
Med Revoluts VISA-kort kan man nämligen ta ut pengar GRATIS i bankomater över hela världen upp till 200 euro per månad och föra över pengar mellan konton i olika länder utan avgift och till marknadens absolut bästa växelkurs. Dessutom är deras app väldigt bra och lättanvänd. 
Jag reser mycket över hela världen och behöver ofta ta ut pengar i bankomater i olika länder och dessutom bor jag utomlands på heltid och skickar varje månad pengar till mitt aktiekonto i Sverige och har under åren lagt många dyra slantar på avgifter och växelkurser. Nu är det slut med det! 


Här kommer mina främsta anledningar till att använda Revolut: 

1: Gratis uttag i bankomat upp till 200 pund/euro per månad jorden runt. 

2: Gratis överföringar mellan länder till marknadens bästa växelkurs.

3: Användarenkel app där man kan växla mellan olika valutor på sekunder. 

4: Ingen årsavgift eller underhållsavgift för VISA-kortet. 

Om man vill komma igång är det enklast att ladda ner appen i telefonen och bara följa instruktionerna för registrering. Nytt för mig var att man identifierar sig genom att ta foto på sitt ID-kort eller körkort direkt i appen som verifieras av Revolut online på bara några minuter. 
Därefter registrerar man ett bankkonto eller ett vanligt kreditkort som man använder för att ladda kontot i appen. (top-up)
Vill man beställa det fysiska VISA-kortet så kostar det en engångsavgift på cirka 60 kronor för leverans (6 euro), kortet är sedan gratis och har ingen årsavgift. Detta innebär bland annat att man kan använda detta kort i stället för ett traditionellt kort som vanligtvis kostar en avgift varje år. Vill man bara använda appen till att skicka pengar mellan länder i olika valutor eller till att swisha pengar till en kompis så är det helt gratis och man behöver inget kort. Naturligtvis erbjuder dom också ett Premium-konto för den som vill ha det men jag kör vanligt gratiskonto och det fungerar bara bra. I appen laddar man alltså pengar via kort eller konto, laddar man med kort går överföringen till appen på en sekund och pengarna finns tillgängliga omedelbart. Viktigt att påpeka är att det inte tas ut någon avgift för detta utan exakt samma summa som man laddar från kontot blir tillgängligt i appen. 
Dessa pengar kan man sedan använda för att; handla med direkt i appen via ett virtuellt kort, eller med det fysiska kortet som man får i brevlådan; swisha mellan Revolut-användare på sekunder; växla till annan valuta; skicka till ett bankonto i utlandet eller ta ut i cash i bankomat GRATIS i vilket land som helst. I november reser jag till Indonesien i några veckor med två kompisar och vi har varsitt Revolut-kort med oss, på så sätt kan vi ta ut motsvarande 200 euro i lokal valuta per person utan avgift. Awsome!!! Tjänsten jag använder mest är överföring mellan mitt lönekonto i utlandet till mitt aktiekonto i Sverige. På några sekunder laddar jag det belopp jag vill skicka, i appen växlar jag till svenska kronor och får valutakursen i realtid innan man trycker på "exchange". 

Här får man tre val: 

1: "Turbo-transfer" som kostar 55 kronor. 

2: "Turbo-transfer" gratis som Premium medlem.

3: Standard transfer som är gratis och tar mellan 5-6 bankdagar.  
(Jag använder naturligtvis detta alternativ.) 

Innan jag började använda Revolut skickade jag alltid euro till min bank i Sverige som sedan växlades till svenska kronor till en usel växelkurs till bankens fördel. På så sätt tar banken ut vad jag skulle kalla en dold avgift. 
Med Revolut växlar jag först till svenska kronor i appen till en riktigt bra kurs, (har faktiskt hittills inte hittat någon bättre växelkurs på marknaden), och skickar sedan dessa pengar till Sverige. Eftersom det då är svenska kronor som landar på kontot kan inte någon "växelkursavgift" tas ut.
Jag jämförde senast i går mellan min vanliga bank och Revolut och simulerade en överföring på 500 euro som motsvarar min månatliga akitebudget. Skillnaden blev hela 120 kronor billigare med Revolut. Det blir 1442 kronor på ett år. Awsome igen!!! 

Andra tjänster som är tillgängliga i appen är "vault" som är en automatisk sparbössa som rundar av och sparar alla ören som blir över vid köp. Det går så klart också att handla med kryptovalutor (bitcoin, etherum, etc) för den som är inne på det. Bland annat är en av nyheterna att det går att köpa Ripple (XRP) som hittills varit svårt att handla med. 

För mig som älskar att resa och inte gillar att betala onödiga avgifter är detta bland det bästa som hänt min plånbok på länge. Jag ska erkänna att jag var lite skeptisk i början och om man läser användarkritiken så är det mest nämnda problemet dålig kundservice, men nu har jag använt Revolut i snart sex månader och är väldigt nöjd. Hoppas det fortsätter så! 

OBS! Detta inlägg är inte sponsrat på något sätt och jag får varken pengar eller tjänster i utbyte för vad jag skriver. Jag använder Revolut och tycker det är bra, det är helt enkelt bara en rekommendation från användare till användare. Det är fritt fram att använda eller inte:) 

Hälsningar från atlanten!

Kommentarer

 1. Använt Revolut under utlandsresa (USA). Medresenärer hade med. Fungerar ypperligt. Att tänka på är att man får en markup under helgen så se till att ha växlat innan. För USA gäller även att man får ha med sig ett kreditkort utöver Revolut då Hotel, mackar etc inte tar debit kort för deposition och bensinpumpar.

  Att tänka på när man har Revolut på resa är att ha ett datasim i luren. Perfekt att se när pengarna dras direkt eller att direkt efter man lagt ut kunna reglera det med sina medresenärer i just den valutan.

  Ha en trevlig resa.

  Just det, Revolut kommer snart börja erbjuda handel med aktier.

  SvaraRadera
 2. Tjenare!
  Kul att se att fler har Ravolut. Dock måste jag fråga, markup under helgen? Kan du utveckla? Det hade jag ingen aning om. Hittills har jag tyckt dom är väldigt transparenta med sina priser, hoppas det inte dyker upp någon tråkig överraskning i form av dolda avgifter.

  Tack för besöket och kommentar:)

  /K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kostar en liten avgift att växla på helgen. Fredag från visst klockslag till söndag visst klockslag. Men det är egentligen inget problem. Reser man i exempelvis USA ser man till att ha usd så det räcker växlat. Annars toppar man upp och växlar till usd innan helgen. Har man bara sek och betalar I usd under helgen sker ju en växling och då kostar det extra. Det vill man undvika.

   Radera
  2. Hej igen!
   Tack för uppdateringen:)

   Radera
 3. Hur för du över pengar mellan banker? hittar inte den funktionen. Vill föra över pengar från min svenska bank till vår spanska bank via Revolut, (Alltså från Revolut till vårt spanska IBAN), måste bli mycket bättre kurs än som jag för över Euro från svensk bank till spansk bank

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan.
   Ja, det blir avsevärd skillnad på växelkursen så jag rekommenderar absolut att använda Revolut i stället för en vanlig överföring mellan banker.
   Jag skickar från Spanien till Sverige men det måste ju fungera på samma sätt båda vägar.

   Först laddar du (top up) önskat belopp från ditt svenska bankkonto till appen, sedan växlar du dina SEK till EUR i appen.
   För att skicka pengarna till en bank i Spanien klickar du bara på fliken ”payments” i nedre delen av skärmen, sedan på ”bank transfer” i över delen på skärmen. Där får du valet ”add new beneficiary”.
   Nästa val du får är ”to myself”, ”to another person” eller ”to a business”.
   Du klickar vem du vill skicka pengarna till och i nästa val får du fylla i ”land” och ”valuta” för mottagaren. I detta fall väljer du Spenien och valutan Euro.
   Efter du valt detta kommer du till skärmen ”add the account details”. Här fyller du i alla uppgifter och IBAN-nummer till det konto du vill skicka pengarna till i Spanien.
   Detta sparas sedan i appen och framtida överföringar gör man enkelt genom att klicka på den mottagare man vill skicka pengar till.

   Hoppas detta hjälper, annars återkom gärna om du har fler frågor.

   Mvh / K

   Radera
 4. Hur är det med bankinsättningsgaranti? Mvh Patrik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Nej, Revolut kan inte ha någon insättningsgaranti då de ännu inte är en egen bank. De har ansökt om banklicens men detta är tydligen under process fortfarande.
   De jobbar för närvarande med en engelsk bank (alla revolut-konton har engelskt IBAN-nummer), lyckas dock inte luska ut vilken det är. Det är möjligt att denna bank har insättningsgaranti.

   Ser dock inte detta som något problem då jag inte har för avsikt att "lagra" några pengar hos dem. Jag använder Revolut till följande:

   1: Ta ut pengar i utlandet utan avgifter. (har provat och detta fungerar)
   2: Få bästa möjliga växelkurs när jag tar ut cash eller betalar med kort i annan valuta.
   3: Växla pengar i appen till världens hittills bästa kurs.

   Kortet är ett så kallat "Top-up" eller "betalkort", jag laddar det efter behov, skulle Revolut gå under eller visa sig vara ett bedrägeri så kommer jag som värst att förlora några hundralappar. Det har jag igen snabbt med alla avgifter jag inte betalat med kortet:)

   Tack för besök och kommentar.

   /K

   Radera

Skicka en kommentar