RevolutHär kommer rldens bästa bankkort! Vi lever i fantastiska tider, crowdfunding finansierar nya företagsprojekt, folk byter, säljer, lånar och köper via peer 2 peer. Bolag som Uber, AirBnB, Lendify och Tessin förändrar spelreglerna på planen och de traditionella aktörerna får mer och mer konkurrens. Jag gillar denna nya och digitala marknad som erbjuder en massa nya tjänster som bara för några år sedan var helt otänkbara. Ett bra exempel på det är courtaget som vi betalar vid aktiehandel, när jag köpte mina första aktier betalade jag 99 kronor per köp, nu kan det kosta så lite som en krona hos Avanza. 


Traditionella storbanker tar höga avgifter för att växla valuta, för överföringar till utländska konton och uttag i utlandet samt när man handlar med kort utomlands eller via nätet i annan valuta. Det slipper man med det här kortet, med Revolut-kortet växlas dina utlandsköp till marknadens absolut bästa växelkursderas så kallade "interbank exchange rate". Man kan även ta ut pengar GRATIS i bankomater över hela världen upp till motsvarande 200 euro per månad och föra över pengar mellan konton i olika länder utan avgift. Det här är det bästa kortet på marknaden för oss som reser mycket och behöver ta ut kontanter eller betala med kort i olika länder, men även för den som beställer mycket saker via nätet eftersom man då ofta betalar i utländsk valuta. Bäst av allt i min mening är dock den växelkurs Revolut erbjuder när man växlar valuta. Dom använder sig av den så kallade "interbank exchange rate" som bankerna själva använder sig av när dom växlar pengar sinsemellan. För mig som skickar pengar mellan konton i olika länder varje månad och växlar till olika valutor är det här det bästa som har hänt. En annan sak som man ofta inte tänker på när man betalar utomlands med sitt vanliga bankkort är att det dras dolda avgifter i form av ofördelaktiga växelkurser. De flesta storbanker går ut med att de inte tar någon avgift för kortbetalning utomlands men växelkursen de använder sig av är ofta långt ifrån den officiella.
Vill man skicka pengar utomlands gäller samma sak. Låt oss säga att min kusin bor i London och jag vill skicka 1000 kronor till honom. Med en vanlig överföring skulle dessa tusen kronor växlas av banken till pund innan de landar på min kusins konto, banken växlar till fördel för sig själva och jag förlorar några kronor. Med Revolut växlar jag först från kronor till pund i appen till den officiella kursen och skickar sedan dessa pengar till min kusin i London via appen. Eftersom det då redan är engelska pund som landar på hans konto kan inte någon "växelkursavgift" tas ut. Jag simulerade en överföring på 500 euro till mitt konto i Sverige och jämförde mellan min vanliga bank och Revolut. Skillnaden blev hela 120 kronor billigare med Revolut. Multiplicerar vi det med tolv månader blir det hela 1442 kronor per år i avgifter. 

Andra tjänster som är tillgängliga i appen är "vault" som är en automatisk sparbössa som rundar av och sparar alla ören som blir över vid köp. Det går så klart också att handla med kryptovalutor (bitcoin, etherum, etc) för den som är inne på det. Bland annat är en av nyheterna att det går att köpa Ripple (XRP) som hittills varit svårt att handla med. 
Här kommer mina främsta anledningar till att använda Revolut: 

1: Gratis uttag i bankomat upp till 200 pund/euro per månad jorden runt. 


2: Gratis överföringar mellan länder till marknadens bästa växelkurs.

3: Användarenkel app där man kan växla mellan olika valutor på sekunder. 


4:
 Ingen årsavgift eller underhållsavgift för kortet. Vill komma igång är det enklast att ladda ner appen i telefonen och bara följa instruktionerna för registrering. Nytt för mig var att man identifierar sig genom att ta en selfie och ett foto på sitt ID-kort eller körkort direkt i appen som verifieras av Revolut online på bara några minuter. Därefter registrerar man ett bankkonto eller ett vanligt bankkort som man använder för att ladda kontot i appen. (top-up)

Vill man beställa det fysiska VISA-kortet så kostar det vanligtvis en engångsavgift på cirka 60 kronor för leverans (4,99 GBP), kortet är sedan gratis och har ingen årsavgift. Nu kan du beställa hem kortet helt gratis via den här länken. Detta innebär bland annat att man kan använda detta kort i stället för ett traditionellt kort som vanligtvis kostar en avgift varje år. Vill man bara använda appen till att skicka pengar mellan länder i olika valutor eller till att swisha pengar till en kompis så är det helt gratis och man behöver inget kort. Naturligtvis erbjuder dom också ett premium-konto för den som vill ha det. Jag kör vanligt gratiskonto och det fungerar utmärkt. 


I appen laddar man alltså pengar via kort eller konto och pengarna finns tillgängliga omedelbart. Viktigt att påpeka är att det inte tas ut någon avgift för detta utan exakt samma summa som man laddar från kontot blir tillgängligt i appen. Dessa pengar kan man sedan använda för att handla med direkt i appen via ett virtuellt kort eller med det fysiska kortet som man får i brevlådan. Nu fungerar även revolutkortet i ApplePay. Därefter kan man swisha pengar mellan Revolut-användare var som helst i världen i vilken valuta man vill på sekunder, växla till annan valuta, skicka pengar till ett bankonto i utlandet eller ta ut i cash i bankomat GRATIS i vilket land som helst. Awsome!!! 

För mig som älskar att resa och inte gillar att betala onödiga avgifter är detta bland det bästa som hänt min plånbok på länge. Nu har jag använt Revolut i över två år och är väldigt nöjd. Hoppas det fortsätter så! 

Som vanligt på den här bloggen rekommenderar jag endast produkter eller tjänster som jag själv använder och tycker är väldigt bra. En enkelt rekommendation från användare till användare. 

Här finner du fler inlägg och uppdateringar om Revolut.

Beställ ditt Revolut kort helt gratis här! (Länkarna i inlägget är så kallade affiliatelänkar

Ha en bra dag alla börshajar! 

Kommentarer

 1. Använt Revolut under utlandsresa (USA). Medresenärer hade med. Fungerar ypperligt. Att tänka på är att man får en markup under helgen så se till att ha växlat innan. För USA gäller även att man får ha med sig ett kreditkort utöver Revolut då Hotel, mackar etc inte tar debit kort för deposition och bensinpumpar.

  Att tänka på när man har Revolut på resa är att ha ett datasim i luren. Perfekt att se när pengarna dras direkt eller att direkt efter man lagt ut kunna reglera det med sina medresenärer i just den valutan.

  Ha en trevlig resa.

  Just det, Revolut kommer snart börja erbjuda handel med aktier.

  SvaraRadera
 2. Tjenare!
  Kul att se att fler har Ravolut. Dock måste jag fråga, markup under helgen? Kan du utveckla? Det hade jag ingen aning om. Hittills har jag tyckt dom är väldigt transparenta med sina priser, hoppas det inte dyker upp någon tråkig överraskning i form av dolda avgifter.

  Tack för besöket och kommentar:)

  /K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kostar en liten avgift att växla på helgen. Fredag från visst klockslag till söndag visst klockslag. Men det är egentligen inget problem. Reser man i exempelvis USA ser man till att ha usd så det räcker växlat. Annars toppar man upp och växlar till usd innan helgen. Har man bara sek och betalar I usd under helgen sker ju en växling och då kostar det extra. Det vill man undvika.

   Radera
  2. Hej igen!
   Tack för uppdateringen:)

   Radera
 3. Hur för du över pengar mellan banker? hittar inte den funktionen. Vill föra över pengar från min svenska bank till vår spanska bank via Revolut, (Alltså från Revolut till vårt spanska IBAN), måste bli mycket bättre kurs än som jag för över Euro från svensk bank till spansk bank

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan.
   Ja, det blir avsevärd skillnad på växelkursen så jag rekommenderar absolut att använda Revolut i stället för en vanlig överföring mellan banker.
   Jag skickar från Spanien till Sverige men det måste ju fungera på samma sätt båda vägar.

   Först laddar du (top up) önskat belopp från ditt svenska bankkonto till appen, sedan växlar du dina SEK till EUR i appen.
   För att skicka pengarna till en bank i Spanien klickar du bara på fliken ”payments” i nedre delen av skärmen, sedan på ”bank transfer” i över delen på skärmen. Där får du valet ”add new beneficiary”.
   Nästa val du får är ”to myself”, ”to another person” eller ”to a business”.
   Du klickar vem du vill skicka pengarna till och i nästa val får du fylla i ”land” och ”valuta” för mottagaren. I detta fall väljer du Spenien och valutan Euro.
   Efter du valt detta kommer du till skärmen ”add the account details”. Här fyller du i alla uppgifter och IBAN-nummer till det konto du vill skicka pengarna till i Spanien.
   Detta sparas sedan i appen och framtida överföringar gör man enkelt genom att klicka på den mottagare man vill skicka pengar till.

   Hoppas detta hjälper, annars återkom gärna om du har fler frågor.

   Mvh / K

   Radera
 4. Hur är det med bankinsättningsgaranti? Mvh Patrik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Nej, Revolut kan inte ha någon insättningsgaranti då de ännu inte är en egen bank. De har ansökt om banklicens men detta är tydligen under process fortfarande.
   De jobbar för närvarande med en engelsk bank (alla revolut-konton har engelskt IBAN-nummer), lyckas dock inte luska ut vilken det är. Det är möjligt att denna bank har insättningsgaranti.

   Ser dock inte detta som något problem då jag inte har för avsikt att "lagra" några pengar hos dem. Jag använder Revolut till följande:

   1: Ta ut pengar i utlandet utan avgifter. (har provat och detta fungerar)
   2: Få bästa möjliga växelkurs när jag tar ut cash eller betalar med kort i annan valuta.
   3: Växla pengar i appen till världens hittills bästa kurs.

   Kortet är ett så kallat "Top-up" eller "betalkort", jag laddar det efter behov, skulle Revolut gå under eller visa sig vara ett bedrägeri så kommer jag som värst att förlora några hundralappar. Det har jag igen snabbt med alla avgifter jag inte betalat med kortet:)

   Tack för besök och kommentar.

   /K

   Radera
  2. Senaste uppdateringen om banklicens finnes här: http://kollpakontot.blogspot.com/2018/12/revolut-far-banklicens.html

   Radera
 5. Hej I need some information, I have transfered CHF from Swiss bank account to Revolut and then converted it to SEK in Revolut. Now I want to transfer it to my Swedish bank(Swed Bank) account but not sure about the money I will get in my Swedish bank account. Even though it says transfer is free but then gives a warning also "Corresponding bank may charge a fee"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hey Levin!
   I´m not sure what to say? I change money from EUR to SEK and transfer it to my account in Sweden several times a month and have never ever seen that warning.
   When I do my transfer I choose the third option from the top, regular transfer free of charge and before I hit that "SEND-button" I see the exact amount that I will recieve in my bankaccount in Sweden.
   I have made hundereds of transfers and I always recieve the exact same ammount as I sent, not a single cent in fees.

   If you change your CHF in the Revolut app and send SEK to a bank in Sweden, I dont see how they could charge a fee since there has been no transacction of currency?

   Would be nice to hear from you again if you make the transfer, just to see what happend.

   Hope it turns out fine:)

   Thank´s for your comment.

   /K

   Radera
  2. Steps I followed.
   1. I converted chf to sek in revolut.
   2. sent 100 sek from revolut to Swed Bank account using IBAN and BIC and choosing the same free transer option. I haven't got the money yet probably can 1-2 more days I guess. Revolut gave estimation that it will reach by 13th May.

   I talked to Revolut regarding that little text in the transaction details(not warning atually) and they said if you send other than EUR to any european bank it will be sent as a Swift transfer and that is the reason for that text. Revolut didn't charge me anything but I never know untill I will get the money in my account.

   I will update again when I will be able to see in my account what amout I get.

   /Levin

   Radera
  3. Hi again!
   Ok, I´ll hear from you soon then.
   Hope you get the same amount in your account as in your app:)

   /K

   Radera
 6. Update: Got 100 sek in account on third day. Sent on 7th May and got on 9th May.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hey Levin.
   Glad to hear that. All good then! Keep Revoluting:)

   /K

   Radera

Skicka en kommentar