Revolut, världens bästa bankkort



Sidan innehåller reklamlänkar till Revolut  

Visste du att du betalar dolda avgifter i form av ofördelaktig växelkurs när du betalar med ditt vanliga bankkort i utlandet? Låt oss säga att du är på semester i Spanien (euro) och betalar med ditt vanliga bankkort. När den summan sedan dras från ditt konto i Sverige så växlas dessa pengar från EUR till SEK till en växelkurs som har spread, det vill säga att banken tjänar pengar på att utföra denna valutaväxel även om det inte tas ut någon specifik avgift för det. Pengar som du skulle kunna spara. 


Detta slipper man med Revolut-kortet. Här växlas all valuta till marknadens absolut bästa växelkurs, deras så kallade "interbank exchange rate". Det är den växelkurs som banker använder när de växlar pengar sinsemellan. Här finns det pengar att spara, huvudsakligen inom dessa områden:

- Köp utomlands. All handel med detta kort i ett land med en annan valuta än svenska kronor växlas automatiskt till marknadens bästa kurs. Betala med kortet på utlandssemestern och spara pengar. 

- Ta ut kontanter utomlands. Förutom växelkursen så tar de flesta bankomater ut en saftig engångsavgift när man tar ut pengar i utlandet. På de vanligaste semesterorterna ligger denna avgift på mellan 2 - 4 euro, (20 - 40) per uttag. Med Revolut-kortet kan man slippa denna avgift och ta ut kontanter upp till motsvarande 200 euro per månad i bankomat utomlands. 

- Internethandel. Mycket handel på nätet sker i annan valuta och växlas på samma sätt som ett utlandsköp. Spara pengar genom att betala med Revolut. 

- Köpa och sälja grejer på Tradera. Om du säljer prylar till någon i utlandet så kommer den personen att göra en överföring till din svenska bank i utländsk valuta, detta kostar pengar. Förutom växelkursen så tar många banker ut en avgift för att ta emot en överföring i utländsk valuta. Detta slipper du med Revolut. Personen i utlandet skickar utländsk valuta till ditt Revolutkonto, du växlar det till SEK direkt i appen och sedan skickar du pengarna vidare till din bank i Sverige, banken kan då inte ta ut någon avgift eftersom överföringen kommer in i svenska kronor. 

- Växla och skicka pengar till ett annat land. Tänk dig att din kusin bor i London och du vill skicka pengar till honom. Gör man det via en traditionell bank så kommer du förlora pengar både på valutaväxlingen från SEK till GBP och eventuella extra avgifter för internationell överföring. Med Revolut så växlar du dina pengar till GBP direkt i appen och gör sedan en överföring till utlandet. Eftersom valutan du skickar är den samma som mottagarens kan ingen valutaväxling utföras av den mottagande banken. 



Själv reser jag väldigt mycket, både i jobbet och på fritiden. Det här är utan tvekan det bästa kortet på marknaden hittills för oss som reser mycket och behöver ta ut kontanter eller betala med kort i olika länder. Jag är glad användare av Revolut sedan 2017 och än så länge har jag inte hittat något bättre alternativ på marknaden.

Hur fungerar Revolut? Revolut är ett så kallat betalkort, det vill säga att man laddar kortet med pengar från sitt vanliga bankkort, detta tar bara några sekunder. Ingen avgift tas ut och pengarna finns tillgängliga på kortet på en gång, inga dolda avgifter. Vill man växla pengar till en annan valuta så gör man det direkt i appen i telefonen. I och med att det är ett betalkort så innebär detta att kortet är väldigt säkert. Skulle kortet hamna i fel händer eller klonas så kan endast den summa pengar som finns på kortet försvinna. I appen kan man dessutom väldigt enkelt aktivera eller stänga av utlandsköp med ett knapptryck. 

För den som vill vara ännu mer på den säkra sidan kan man på bara några sekunder skapa ett virtuellt engångskort i appen som man kan betala med, tips för den som betalar online och inte vill riskera att kortnumret registreras olagligt någonstans.

Revolut fungerar naturligtvis både i ApplePay och GooglePay. Registrera kortet i mobilen och blippa på affären.   

En annan tjänst som är tillgänglig i appen är Vault. Det är en automatisk sparbössa som rundar av och sparar alla ören som blir över vid ett köp. Denna avrundning går att "boosta" från 2 upp till 10 gånger och utan att man tänker på det så fylls denna virtuella sparbössa upp med slantar. 

För den som är inne på att handla med kryptovalutor (bitcoin, etherum, etc) kan man göra det i appen. Bland annat är en av nyheterna att det går att köpa Ripple (XRP) som hittills varit svårt att handla med. 



Vill du komma igång klickar du här (reklamlänk) och fyller i ditt telefonnummer. Efter det får du en länk för nedladdning via sms. Ladda ner appen, skapa ditt konto och verifiera din identitet genom att ta ett foto av ditt ID-kort, körkort eller pass direkt i appen. Detta valideras på några sekunder av banken. Därefter registrerar man ett bankkonto eller ett annat bankkort som man använder för att ladda kontot i appen. Fyll på ditt konto med 100 kr (du får 100 kr på kontot, inga dolda avgifter tas ut). När kontot är laddat kan du beställa hem kortet helt gratis utan leveransavgift. 

Här kommer mina främsta anledningar till att använda Revolut: 

1: Marknadens bästa växelkurs för valuta. ✅


2: Gratis uttag i bankomat upp till 200 pund/euro per månad jorden runt. ✅

3: Gratis banköverföringar mellan länder till marknadens bästa växelkurs. ✅

4: Användarenkel app där man kan växla mellan olika valutor på sekunder. ✅


5:
 Ingen årsavgift eller underhållsavgift för kortet. ✅


Det är dags att sluta betala onödiga avgifter, häng med i Revolut-communityn och spara slantar. Det finns ingen hake, kortet är gratis, alltid. Inga dolda avgifter. 

Här hittar du fler inlägg och uppdateringar om Revolut. 

God avkastning på er, vi ses bland miljonerna.
/K 

17 kommentarer:

 1. Använt Revolut under utlandsresa (USA). Medresenärer hade med. Fungerar ypperligt. Att tänka på är att man får en markup under helgen så se till att ha växlat innan. För USA gäller även att man får ha med sig ett kreditkort utöver Revolut då Hotel, mackar etc inte tar debit kort för deposition och bensinpumpar.

  Att tänka på när man har Revolut på resa är att ha ett datasim i luren. Perfekt att se när pengarna dras direkt eller att direkt efter man lagt ut kunna reglera det med sina medresenärer i just den valutan.

  Ha en trevlig resa.

  Just det, Revolut kommer snart börja erbjuda handel med aktier.

  SvaraRadera
 2. Tjenare!
  Kul att se att fler har Ravolut. Dock måste jag fråga, markup under helgen? Kan du utveckla? Det hade jag ingen aning om. Hittills har jag tyckt dom är väldigt transparenta med sina priser, hoppas det inte dyker upp någon tråkig överraskning i form av dolda avgifter.

  Tack för besöket och kommentar:)

  /K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kostar en liten avgift att växla på helgen. Fredag från visst klockslag till söndag visst klockslag. Men det är egentligen inget problem. Reser man i exempelvis USA ser man till att ha usd så det räcker växlat. Annars toppar man upp och växlar till usd innan helgen. Har man bara sek och betalar I usd under helgen sker ju en växling och då kostar det extra. Det vill man undvika.

   Radera
  2. Hej igen!
   Tack för uppdateringen:)

   Radera
 3. Hur för du över pengar mellan banker? hittar inte den funktionen. Vill föra över pengar från min svenska bank till vår spanska bank via Revolut, (Alltså från Revolut till vårt spanska IBAN), måste bli mycket bättre kurs än som jag för över Euro från svensk bank till spansk bank

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan.
   Ja, det blir avsevärd skillnad på växelkursen så jag rekommenderar absolut att använda Revolut i stället för en vanlig överföring mellan banker.
   Jag skickar från Spanien till Sverige men det måste ju fungera på samma sätt båda vägar.

   Först laddar du (top up) önskat belopp från ditt svenska bankkonto till appen, sedan växlar du dina SEK till EUR i appen.
   För att skicka pengarna till en bank i Spanien klickar du bara på fliken ”payments” i nedre delen av skärmen, sedan på ”bank transfer” i över delen på skärmen. Där får du valet ”add new beneficiary”.
   Nästa val du får är ”to myself”, ”to another person” eller ”to a business”.
   Du klickar vem du vill skicka pengarna till och i nästa val får du fylla i ”land” och ”valuta” för mottagaren. I detta fall väljer du Spenien och valutan Euro.
   Efter du valt detta kommer du till skärmen ”add the account details”. Här fyller du i alla uppgifter och IBAN-nummer till det konto du vill skicka pengarna till i Spanien.
   Detta sparas sedan i appen och framtida överföringar gör man enkelt genom att klicka på den mottagare man vill skicka pengar till.

   Hoppas detta hjälper, annars återkom gärna om du har fler frågor.

   Mvh / K

   Radera
 4. Hur är det med bankinsättningsgaranti? Mvh Patrik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Nej, Revolut kan inte ha någon insättningsgaranti då de ännu inte är en egen bank. De har ansökt om banklicens men detta är tydligen under process fortfarande.
   De jobbar för närvarande med en engelsk bank (alla revolut-konton har engelskt IBAN-nummer), lyckas dock inte luska ut vilken det är. Det är möjligt att denna bank har insättningsgaranti.

   Ser dock inte detta som något problem då jag inte har för avsikt att "lagra" några pengar hos dem. Jag använder Revolut till följande:

   1: Ta ut pengar i utlandet utan avgifter. (har provat och detta fungerar)
   2: Få bästa möjliga växelkurs när jag tar ut cash eller betalar med kort i annan valuta.
   3: Växla pengar i appen till världens hittills bästa kurs.

   Kortet är ett så kallat "Top-up" eller "betalkort", jag laddar det efter behov, skulle Revolut gå under eller visa sig vara ett bedrägeri så kommer jag som värst att förlora några hundralappar. Det har jag igen snabbt med alla avgifter jag inte betalat med kortet:)

   Tack för besök och kommentar.

   /K

   Radera
  2. Senaste uppdateringen om banklicens finnes här: http://kollpakontot.blogspot.com/2018/12/revolut-far-banklicens.html

   Radera
 5. Hej I need some information, I have transfered CHF from Swiss bank account to Revolut and then converted it to SEK in Revolut. Now I want to transfer it to my Swedish bank(Swed Bank) account but not sure about the money I will get in my Swedish bank account. Even though it says transfer is free but then gives a warning also "Corresponding bank may charge a fee"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hey Levin!
   I´m not sure what to say? I change money from EUR to SEK and transfer it to my account in Sweden several times a month and have never ever seen that warning.
   When I do my transfer I choose the third option from the top, regular transfer free of charge and before I hit that "SEND-button" I see the exact amount that I will recieve in my bankaccount in Sweden.
   I have made hundereds of transfers and I always recieve the exact same ammount as I sent, not a single cent in fees.

   If you change your CHF in the Revolut app and send SEK to a bank in Sweden, I dont see how they could charge a fee since there has been no transacction of currency?

   Would be nice to hear from you again if you make the transfer, just to see what happend.

   Hope it turns out fine:)

   Thank´s for your comment.

   /K

   Radera
  2. Steps I followed.
   1. I converted chf to sek in revolut.
   2. sent 100 sek from revolut to Swed Bank account using IBAN and BIC and choosing the same free transer option. I haven't got the money yet probably can 1-2 more days I guess. Revolut gave estimation that it will reach by 13th May.

   I talked to Revolut regarding that little text in the transaction details(not warning atually) and they said if you send other than EUR to any european bank it will be sent as a Swift transfer and that is the reason for that text. Revolut didn't charge me anything but I never know untill I will get the money in my account.

   I will update again when I will be able to see in my account what amout I get.

   /Levin

   Radera
  3. Hi again!
   Ok, I´ll hear from you soon then.
   Hope you get the same amount in your account as in your app:)

   /K

   Radera
 6. Update: Got 100 sek in account on third day. Sent on 7th May and got on 9th May.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hey Levin.
   Glad to hear that. All good then! Keep Revoluting:)

   /K

   Radera
 7. Hej.

  Var kan man hitta vilka bankomater som har ”gratis” uttag någonstans?
  Befinner mig i spanien just nu och kommer bo här ett tag framöver.

  Mvh alexandra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Alexandra. Kul att höra, här har snön redan börjat falla.
   Vissa banker samarbetar tydligen inte med Revolut och tar ut en avgift, men detta meddelas alltid på skärmen innan man tar ut. Det finns tyvärr ingen app som talar om vilka bankomater som är gratis så jag gör så att jag bara provar mig fram tills jag hittar en som är gratis.
   Om du ska bo länge i Spanien så rekommenderar jag att du öppnar ett bankkonto på ING direct så får du spanskt bankkonto:)

   Mvh /K

   Radera