7 stycken aktier är inte att förakta


Igår klirrade det till när utdelningen från Latour kom in på kontot. Pengarna återinvesterades naturligtvis omgående och räckte till sju nya aktier i bolaget. Att köpa sju aktier kan verka barnsligt lite och ge känslan av att inget händer i portföljen. 

Då tänker jag på Lennart "aktiestinsen" Israelsson och hans 6 aktier i Sandvik som med tiden förvandlades till över 140 miljoner. Att köpa aktier i bra bolag med stabila utdelningar, behålla dessa aktier och återinvestera det som kommer in har varit Lennarts strategi. En strategi som är förhållandevis enkel att följa, om vi inte hela tiden försöker krångla till det för oss. 

Latour är ett så kallat blandat investmentbolag som börsintroducerades på stockholmsbörsen 1985. De har en helägd industrirörelse som är indelad i fyra olika affärsområden; Hultafors Group, Latour Industries, Nord-Lock-Group och Swegon. Däröver har de en del delägda innehav i onoterade bolag och en väldigt fin börsportfölj

Latour har sedan börsintroduktionen haft en galen totalavkastning på hela 134 000%. Det ger en årlig avkastning på 24,5% de senaste 34 åren. Om man vid starten hade investerat 10 000 kronor i Latour, behållit aktierna och återinvesterat utdelningarna så skulle de idag vara värda över 13 miljoner. Om denna fantastiska utveckling fortsätter de nästkommande 34 åren så kommer mina aktier i bolaget att vara värda kring 54 miljoner. Igår köpte jag "futtiga" sju stycken aktier för cirka 900 kronor, med en sådan totalavkastning skulle dessa förvandlas till hela 1,2 miljoner under samma tidsperiod.


Så underskatta inte kraften av några få aktier, på sikt kan de göra en ofantlig skillnad. Jag äger Latour och kommer att fortsätta återinvestera alla utdelningar i bolaget och hoppas på att denna investering kommer att bli en stor och stabil pelare i min pension.

Inlägget innehåller affiliatelänkar.

Ha en bra dag alla börshajar. 

Kommentarer

 1. Svar
  1. Hej Frihetsmaskinen. Kul att se dig här.
   Precis, ett enkelt recept för framgång:)

   /K

   Radera
 2. Härlig pepp för oss som ännu inte har så stor portfölj ☺
  Mvh PB?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej PB?
   Ja men precis så tänker jag också. Hoppas dock att jag inte blir fisförnäm när portföljen blir större och fnyser åt små enstaka aktier;) Alla myror drar sitt strå till stacken.

   Kul att du tittade förbi.

   /K

   Radera
  2. Varje aktie är lika viktig :)

   Radera
  3. You bet! Tänk om man hade köpt bara en enda Apple-aktie på -70 talet...

   /K

   Radera

Skicka en kommentar