Utdelning Castellum & Skanska

 Häromdagen plingade det i mobilen som meddelade att Castellums andra utdelning för året hade landat på kontot. Det resulterade i 1120 kronor netto som återinvesterades omgående i bolaget i form av 6 stycken nya aktier. Castellum har växt till sig och är nu med 16% mitt största innehav i portföljen, tätt följt av Skanska och Latour. 

På tal om Skanska så har det kommit lite glada nyheter till oss aktieägare då Skanska nu kallar till extra bolagsstämma för att rösta om vinstutdelning. Styrelsen kommer att lägga fram ett förslag om 3,25 SEK i utdelning per aktie. Detta kommer för mig personligen att innebära 1674 kronor extra i kassan som jag inte hade räknat med och som naturligtvis kommer att återinvesteras i bolaget.

Utdelningsåret 2020 har ju som bekant inte blivit någon höjdare men det är inget att sura över. Det är bara att blicka framåt med glad min och istället glädjas åt hur kul det kommer att bli när det (förhoppningsvis) börjar trilla in utdelningar 2021. Det gäller att vara långsiktig och se bortom tillfälliga kriser, det kommer alltid bättre tider. 

God avkastning på er allesammans, vi ses bland miljonerna. 

/K

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar