Bloggen fyller 8 år

 


Grattis bloggen, idag är det åtta år sedan du föddes. När jag började spara och investera startade jag KPK-bloggen mest som en kul grej för att lära mig blogga. Tanken var att skapa en dagbok över mina äventyr på börsen och dokumentera min resa från slösare till miljonär. Det har sedan blivit lite av en hobby som hänger kvar, det är kul att skriva av sig ibland och det är underbart att kunna scrolla tillbaka genom åren och minnas alla händelser. 

När jag började min resa var jag ordentligt skuldsatt, hade inte en krona sparad och absolut noll koll på min ekonomi. Att börja handla med aktier och att spara pengar har varit otroligt lärorikt. Jag har läst massor med böcker om börsen, aktier och ekonomi som jag annars aldrig hade fått för mig att läsa. Jag har styrt upp min privatekonomi, blivit skuldfri, lagt undan pengar till en lägenhet. Min livsstil har förändrats till det bättre, nu har jag kontroll i stället för att bara dras med. 

Allt går enligt planerna, till och med lite bättre än planerat. Jag hade nog trott att det skulle ta mig cirka 11 år att skrapa ihop min första miljon på börsen, nu verkar det som jag ska få uppleva det redan i år. Portföljen har växt till sig ordentligt, Investor ska bjuda på split och efter utdelningsåret 2020 så tror jag vi alla längtar till våren när utdelningarna åter tar fart.

Jag kör mitt race, min tråkiga portfölj, min strategi. Allt rullar på som vanligt, jag fortsätter tjata om att man inte ska köpa aktier i ett bolag bara för att någon annan gör det, att hålla koll på avgifter och courtage och att precis vem som helst kan lära sig att investera på börsen och bli miljonär. Det kommer jag att fortsätta med. 

Det ska bli spännande att se hur länge jag orkar fortsätta blogga och hur portföljen fortsätter att utvecklats på vägen. Resan har bara börjat...

God avkastning på er alla, vi ses bland miljonera.


/K

6 kommentarer:

 1. Grattis till bloggårsdagen och hoppas även att planerna på sjusiffrigt slår in nu i år också! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Halloj Kristian.
   Tackar, det hoppas jag också. Tack för besök och kommentar.

   /K

   Radera
 2. Grattis till att du både gjort en mental och ekonomisk resa! Mest vill jag gratulera dig till din mental resan, den går inte att värdesätta i pengar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Aktiegrubbel.
   Tack, det är så sant. Pengarna är bara en liten del av denna resa, som du säger är den personliga utvecklingen och den mentala biten så mycket viktigare. Jag är glad att jag fått chansen att utvecklas och ser fram emot nästa kapitel.

   Kul att ha dig här:)

   /K

   Radera
 3. Grattis till 8 år. Alltid kul att läsa din blogg. Vi ses bland miljonerna. Fortsatt lycka till på din resa.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Slimis! Grymt att ha dig här, du har ju också gjort en väldigt imponerande resa. Varje gång jag loggar in hos dig så imponeras jag av isen du har magen med din slimmade portfölj, följer dig med spänning.

   Tack för besöket:)

   /K

   Radera