Portföljen på nytt ATH, snart min första miljon.

 


När jag 2013 öppnade konto hos Avanza för första gången hade jag en klar idé om vad jag ville uppnå. Jag skulle bli miljonär. Ekonomiskt fri. Planen för hur detta skulle gå till har förändrats (eller jag kanske skulle säga finslipats) men har alltid hållit i stort sett samma långsiktiga strategi. Jag köper aktier, behåller och återinvesterar. Något som har visat sig vara en bra strategi för mig. 

För er som hängt här på bloggen en längre tid, så vet ni att jag kommer från en bakgrund utan ekonomisk uppfostran eller utbildning och att jag under större delen av mitt vuxna liv varit skuldsatt och som jag själv brukar kalla mig; en ekonomisk katastrof. Från att ha levt som en slösare där jag spenderade mer än vad jag tjänade och levde skuldsatt har jag tack vare utomstående hjälp, egen envishet och lusten att lära mig något nytt, gått till att vara skuldfri och snart ha sparat ihop min första miljon på börsen.

Portföljen som en gång började med några Nokia-aktier har som ni ser vuxit till sig lite och tog här i dagarna steget upp till en ny ATH på 963 113 kronor. Det är dryga 36 000 kronor bort från en miljon. Min första miljon. Jag kan inte ens tro det är sant. 

Under åren som gått sedan jag började blogga har det hänt mycket, vägen från att vara en hopplös slösare till hoppfull sparare har varit lång men otroligt rolig. Jag ser det som ett av mina större livsprojekt. Jag behöver uppdatera händelserna från de sista åren och när jag når miljonen får jag väl slänga ihop en sammanställning som innefattar resan från början till slut.

Från början var bloggen mest en dagbok över mina fram-och baksteg på börsen men utvecklades sedan till en hobby där (tillsammans med mitt Instagram-konto) min främsta motivation är att försöka motivera andra som kanske idag är i samma oekonomiska situation som jag var 2013 att ändra sin relation till pengar och sparande och upptäcka att börsen är för alla. Jag tror stenhårt på och predikar att vem som helst kan lära sig investera på börsen, det är inte svårt. Snart hoppas jag även med total säkerhet kunna berätta hur jag blev miljonär, något som bevisar för mig själv att vad som helst är möjligt och för den som läser, att vem som helst kan bli miljonär på börsen. Kan jag, så kan fasen du också!!!

God avkastning på er allihopa, vi ses bland miljonerna. 

/K 

15 kommentarer:

 1. Fantastiskt! Grymt bra jobbat verkligen, från minus till ett stooort plus. Ser fram emot din sammanställning. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Fumlan.
   Kul att ha dig här som vanligt. Tack, ja nu är det nära. Får börja jobba på den sammanställningen...

   /K

   Radera
 2. Strax vid mållinjen då. :) Känns nog riktigt riktigt extra skönt när man levt på minus och kommer så där långt. Hatten av!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kristian!
   Ja, att bli skuldfri var en enorm känsla. Nu ser jag fram emot nästa milstolpe.
   Tack för besök och kommentar,

   /K

   Radera
 3. Nu hoppas vi på att det inte kommer en sättning.. haha (För min skulle också).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Aktiegrubbel.
   Kommer det en sättning så är det varken den första eller sista, miljonen kommer ändå bara man är uthållig.
   Tack för besök och kommentar.

   /K

   Radera
 4. Grymt!! Även jag ser fram emot min första miljon, har dock 1/4 till kvar innan jag är där ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Frilansportföljen.
   Då har du ju redan bevisat för dig själv att det går. Snart är du där, bara att nöta på! Kör hårt!

   /K

   Radera
 5. Grattis! Jag tittar in på din blogg med jämna mellanrum. Grymt inspirerande! (Jag brukar ta det i 100k-steg, och sedan månadsskiftet känns det riktigt bra. Du ligger dock före...)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej JL.
   Kul att höra, om det inspirerar har bloggen fyllt sin funktion.
   Det är den rätta vägen, dela upp det i delmål och fira varje steg. Jag må ligga före, men du ligger före den person som du var för ett år sedan. Bra jobbat!

   Tack för input
   /K

   Radera
 6. Härligt! Jag håller tummarna för att du snart tar dig över miljonen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Slumpvandraren!
   Tack så mycket för pepp:)

   /K

   Radera
 7. Coolt. Närmare nu? Eller över? Eller tappade du allt på Gamestop? :)

  Skämt åsido. Hur mycket av miljonen är värdeökning och hur mycket är insatt kapital?

  SvaraRadera