Jag ökar i ett av världens bästa investmentbolag.

 
Första gången jag köpte in mig i Latour var 2017, det blev inte en dålig investering. Pengarna har mer än fördubblats på sex år, 124% upp just nu sedan köp. Plus utdelningar. Latour är inte någon högutdelare i cash men däremot en riktig best när det kommer till totalavkastning. Gå gärna in på hemsidan och pilla lite på deras kalkylator.

Från 1985 till idag har aktien en totalavkastning på galna 207 000% som ger en totalavkastning per år på dryga 22%. Skillnaden på att återinvestera utdelningarna eller inte betyder en skillnad på ynka 149 000%. Om du hade investerat 10.000 sek i bolaget år 1985, behållit aktierna och återinvesterat alla utdelningar så hade din investering idag varit värd dryga 20 miljoner. Om du däremot hade behållit aktierna men inte återinvesterat utdelningarna så hade du fått nöja dig med futtiga 5,8 miljoner. I mina ögon ett av Sveriges absolut bästa investmentbolag som förmodligen står på prispallen även i VM.

Idag ökade jag mitt innehav i bolaget som nu utgör cirka 9% av portföljen. Latours utveckling hittills är naturligtvis ingen garanti för framtida succé men jag tar gärna chansen / risken och hoppas på det bästa. Om bolagets totalavkastning fortsätter som den gjort sedan starten kommer jag att leva ett bekvämt pensionärsliv.

Precis nu när jag sitter och skriver inlägget så får jag nyheten att Latours grundare Gustaf Douglas har gått bort. Pressmeddelande från Latour. Hoppas du får det bra på andra sidan Gustaf. 

God avkastning på er allihopa, vi ses bland miljonerna.

/K 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar