Videon du vill se om investeringar.

JL Collins är ett stort namn inom F.I.R.E-rörelsen, och jag kan förstå varför. Han pratar så att vem som helst oavsett erfarenhet inom investeringar kan förstå, han serverar nyttig fakta om att spara pengar, avkastning och börsen i allmänhet och samtidigt gör han det med en sån där röst som man kan lyssna till för evigt. Det här är en trevlig gubbe som haft stort inflytande på mitt sparande och nuvarande portfölj. 

I boken "The simple path to wealth" pratar han om allt från hur man ska bli fri från skulder till att investera på börsen, indexfonder, köpa hus eller inte köpa hus, 4%-regeln, FU-pengar, statistik på vilka som får bäst avkastning på börsen och mycket annat matnyttigt. Eftersom boken är skriven av en amerikan så finns där även en del kapitel om till exempel 41K (amerkansk pension) och liknande som inte är relevant för oss i Sverige, men det kan man ju skippa. Grundkonceptet "spend less than you earn, invest the surplus and avoid debt" kan appliceras i hela världen. 

Videon som jag pratar om är Jl Collins Googletalk där han på under en timme ger en riktig masterclass i hur man bygger upp ett långsiktigt frihetskapital med oddsen på rätt sida. Jag tycker att den är så bra att den borde vara obligatoriskt i alla småsparares grundmaterial, men även för de mer erfarna. Skippa Netflix ikväll, det är det värt. 

God avkastning på er, vi ses bland miljonerna. 
/K 

2 kommentarer:

 1. "spend less than you earn, invest the surplus and avoid debt"

  Det där är ju JAG !!!! ;=)

  SvaraRadera
 2. Ha ha, ja, visst känner man sig träffad:)
  Skönt att man tillhör det gänget. Ett sådant enkelt koncept, men tyvärr så svårt för många.
  God avkastning på dig.
  /K

  SvaraRadera