PortföljKPK-portföljen består hittills av svenska bolag med fokus på stabila utdelningar och enkel strategi: 

- Köp aktier i bolag som du kan tänka dig att ha livet ut. -"If you aren´t willing to own a stock for ten years, don´t even think about owning it for ten minutes". 
W.Buffett

- Behåll aktierna även om börsen stormar. -"You shouldn´t own common stocks if a 50% decrease in their value in a short period of time would cause you acute distress". W.Buffett


- Återinvestera utdelningarna för bästa ränta-på-ränta effekt. -"The power of compound interest is the most powerful force in the world". 
A.Einstein

Här hittar du portföljen som uppdateras kontinuerligt. Excelbladet är ständigt under uppbyggnad och kan säkert förbättras på många punkter, kom gärna med idéer och konstruktiv kritik till förbättringar. 
Jag använder mig av Google sheets i Drive som gör att jag kan öppna det från vilken enhet jag vill, smart och enkelt. Aktiekurserna uppdateras automatiskt via Google Finance.

Håll till godo! Kommentarer

 1. Kan inte få länk till aktier i First North i Googlefinance?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan!
   Ärligt talat, ingen aning hur man gör.
   Jag har googlat runt bland olika bloggar för att hitta ett svar och även provat med alla möjliga koder men får faktiskt inte till det. Tyvärr.
   Är det någon där ute i bloggvärlden som vet så meddela gärna;)

   Tack för besök och kommentar.

   /K

   Radera
  2. Tack för svaret. Tack oxå för tipsen om googlefinance som jag inte visste innan. Jag har exact samma portfölje som din med utdelning som mål.
   Hölsningar

   Radera
  3. Kul att det kommer till användning:)
   Credit till Lundaluppen och hans inlägg om google sheets.

   http://lundaluppen.blogspot.com.es/2013/10/helgens-hjalte.html

   /K

   Radera
 2. Hej!

  Är det möjligt att ta del av ditt excelblad? Var så fint och överskådligt så man vill bara ha det själv. Förstår om det inte är möjligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan!
   Kul att du gillar det:)
   Det ska jag nog kunna fixa, det kan ta några dagar men jag lägger ut en länk när det är klart.
   Tack för besöket.

   /K

   Radera
  2. Hej igen!
   Oj, jag måste erkänna att jag inte haft tid. Har haft fullt upp med att flytta och byta jobb. När allt lagt sig lite skall jag göra ett försök.

   Radera
 3. Hittade ditt excelark idag och precis som "Nyfiken" undrar jag om du kan tänka dig att dela med dig av det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjenare!
   Ja, det är fler som har frågat. Det är kul.
   Jag jobbar på det men det tar tid för jag får inte till det så att det blir användarvänligt. Kommer att skriva ett inlägg när det är klart.

   Tack för kommentar.

   /K

   Radera
  2. Tjena.

   Tror att det funkar om man väljer: File/Make a copy. Har inte kollat men jag tror att man då får en "copy of…." på sin egen drive, som man sedan kan labba med.


   // Clas

   Radera
 4. Svar
  1. Hej på dig Frihetsmaskinen.
   Tack det samma du, jag följer med avundsjuka din närhet till friheten. Ser att vi delar nästan alla innehav, vi har med andra ord ett vinnande koncept;)

   Tack för besöket och kommentar.

   Mvh / K

   Radera
 5. Hej! Fin portfölj och diagram. Mer avancerat än mitt :) Fråga: Hur räknar du ut brutto/netto-utdelning? Det är en fråga om skatten antar jag. Inser att jag själv mer eller mindre har låtsas som att den inte existerar..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Kul att du gillar det. Precis, nettoutdelningen är ju bara bruttoutdelningen minus skatten du betalar. För mig är nettoutdelningen det viktiga (precis som med nettolön) då det är beloppet jag får rent i fickan.

   Jag tar handelsbanken som exempel från mitt eget blad så blir det enklare att förklara. Låt oss säga att det är ett traditionellt VP-konto där man betalar 30% skatt på utdelningar för enkelhetens skull.

   Som du ser står handelsbankens bruttoutdelning i kolumnen L och i ruta 2.
   I kolumnen M får jag nettoutdelningen för handelsbanken genom att skriva koden =L2-(L2*0,30)
   Med andra ord =summan bruttoutdelning minus (summan bruttoutdelning gånger skatten)

   Lite svårt att förklara men hoppas det gick fram ändå. Tack för besök och kommentar.

   /K

   Radera
  2. Tack för utförligt svar! Då förstår jag, du har dem på VP (?). Jag har allt mitt på ISK. Där dras ju skatt också, men har aldrig riktigt fått grepp om hur mycket det motsvarar per innehav. Kanske är meningslöst att ens räkna på när man har ISK och bara svenska innehav.

   Radera
  3. Hej igen!
   Ja, det stämmer. Jag är en av de som kör med traditionellt VP-konto av olika anledningar;)
   Om du har ISK så dras mycket riktigt ingen specifik skatt på dina utdelningar utan i stället skatt på hela kapitalet. Då jag inte själv har denna typ av konto så har jag inte satt mig in i hur man räknar på nettoutdelning men jag antar att det går det också.

   /K

   Radera

Skicka en kommentar