Jag köper mer Investor

 


Det är löning för många av oss arbetare och som vanligt den 25:e börjar jag dagen med att betala till mig själv. Jag swishade över pengar till Nordnet där jag sedan förra månaden handlar aktier med gratis courtage. Sparkvoten denna månad hamnade på hela 50% vilket är väldigt trevligt. Det triggar mig att kunna leva ett bra liv på den nivå jag gör på bara halva min lön. 


Jag fortsätter att bygga på mitt innehav i Investor, inte så mycket mer att säga om det. Ett av målen för året är att Investor skall bli det största aktieinnehavet i portföljen. Det ser ut att kunna genomföras utan problem. 


Idag köpte jag 8 stycken nya aktier i bolaget till ett pris av 683 kronor styck. Jag äger nu totalt 155 A-aktier som just nu utgör lite dryga 10% av portföljen. Nytt för i år är att Investor kommer att föreslå en split och i det fallet skulle antalet Investor-aktier i portföljen fyrdubblas, så kallade "kanin-aktier" som aktiestinsen brukade säga. 


Snart är det sommartid, våren börjar krypa på så smått och utdelningssäsongen drar igång på riktigt. Efter ett lite magert 2020 är man utan tvekan lite extra taggad på att höra klirret i kassan, utdelning is king! 


God avkastning på er så ses vi bland miljonerna.


/K 8 kommentarer:

 1. Två Månadslöner26 mars 2021 kl. 12:03

  Härligt, Investor är ett fint bolag, värdering är lite högre än vanligt men det spelar säkert ingen roll om 10 år. Jag avvaktar lite med köp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Halloj!
   Det låter bra, jag köper på som vanligt. Viktigast är att man sover gott på sina investeringar:)

   /K

   Radera
 2. Har också köpt fler Investor. Ser fram emot kommande utdelningar. I Avanza appen kommer ett härligt pling när en utdelning bokas in.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej grubblarn!
   Alltid mumma med utdelningar. Ja, man blir sällan ledsen när det plingar till i Avanza-appen:)

   /K

   Radera
 3. Har varit sugen på investor ett längre tag nu.. Men den dippar ju aldrig :(

  https://utbrytningen.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag väntade på dipp i Investor från 2013 till 2020, den kom aldrig. Istället köpte jag annat, det var ett av mina största misstag hittills. Nu är Investor snart mitt största innehav, det ångrar jag inte;)

   /K

   Radera
  2. Största dippen i närtid var mars förra året när den bottnade runt 380 kr typ. Där var läget för alla som letade.

   Radera
  3. Hej Tobbe! Ja, under Corona gavs fina tillfällen att köpa aktier. Dock tror jag inte på att vänta på en dipp för att köpa in sig i ett bolag, i mitt fall hade den bästa investeringen varit att hoppa på tåget för många år sedan i stället för att envisas med att vänta. Man lever och man lär:)

   Tack för feedback.

   /K

   Radera